GündemEğitimÖzel Haberler

BAŞARININ SIRRI ‘FİNAL’DE

Final Temel Lisesi öğrencileri, üniversite sınavlarına hazırlanırken nasıl çalıştıklarını, ders çalışma metotlarının neler olduğunu ‘GENÇLİK’ sayfamızda anlattılar. Sınava hazırlanan gençler bu sese kulak verin…

Gençlerin, kariyer basamaklarını tırmanmak için ilk adımları üniversiteyi kazanmak. İstedikleri bölümü kazanmak için emek veren gençler bu süreçte yaşadıklarını ‘GENÇLİK’ sayfamızda dile getirdiler. Başarının sırrının çok çalışmak olduğunu söyleyen Final Temel Lisesi öğrencileri, hangi sistemle çalıştıklarını ve ders çalışırken nelere dikkat ettiklerini anlattılar.

 

Finalbaşarı1

 

Aleyna Çikar: Ben üniversite sınavına çok çalışıyorum. Sürekli tekrar yapmaya gayret gösteriyorum. Konu eksikliklerimi giderek daha çok soru çözümleri yapmaya özen gösteriyorum. Üniversiteyi, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde okumak istiyorum. Okulumu çok seviyorum. Burada ek derslerimizle birlikte sınava daha rahat hazırlanabiliyoruz.

Burcu Ersinay: Ben İstanbul’da Marmara Üniversitesi Psikoloji bölümünde okumak istiyorum. Bunun için çok çalışmama gerektiğini biliyorum. Bol bol soru çözüyorum. Tekrar yapıp genellikle unutmamaya çalışıyorum. Konu anlatımlarını bitirdim. Şimdi soru çözmeye hız verdim.

Gülbeyaz Çakıcı: Bence ders çalışmaya çok erken başlamamız lazım. Ne kadar erken çalışmaya başlarsak o kadar hazır oluruz. Konu anlatımını erkenden bitirip eksik konularının tekrarlarını yapmak lazım. Başarılı olmanın sırrı bence ne istediğini bilmek. Düzenli bir program yapıp ona uyarak ders çalışmak lazım. Ancak böylelikle dersleri yetiştirebiliriz.

Elanur Meltem İzci: Ben Marmara Üniversitesi Matematik Öğretmenliğini kazanmak istiyorum. Bunun için de çok çalışıyorum. Kendime çıkardığım ders programına uyarak çok çalışıyorum. Eksik konuları bitirdim. Şimdi bol bol soru çözerek tekrarlar yapıyorum. Bu sayede hem konuları unutmamış oluyorum hem de bilgiler tazeleniyor.

 

Finalbaşarı12

 

Çağla Alanya: Üniversiteyi İstanbul’da Marmara Üniversitesi Beslenme Bölümü’nde okumak istiyorum. Bunun için de çok çalışıyorum ve çok soru çözüyorum. Ben arkadaşlarıma başarılı olmaları için çok fazla telefonla oynamamalarını ve bilgisayar başında vakit geçirmemelerini öneriyorum. Derslere ne kadar yoğunlaşırlarsa o kadar başarılı olurlar.

Şeyma Alkın: Ben Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanmayı istiyorum. Bunun içinde çok çalışıyorum. Ben konu eksiklerimi tamamlamıştım. Şimdi tamamen soru çözmeye odaklandım. Bol bol soru çözerek öğrendiklerimi hafızamda tutmaya özen gösteriyorum. Okulumu çok seviyorum. Okulda sınava hazırlanmamız için çok uygun bir ortam var. Üstelik ek derslerle sürekli çalışma fırsatı buluyoruz.

Elif Vızlı: Ben Ankara Siyasal Bilimler Fakültesi’ni kazanmak istiyorum. Bu nedenle çalışmalarımı belirli bir sistem dahilinde yapıyorum. Haftalık programımı oluşturdum. Rehber Öğretmenimizin de verdiği ödevler ışığında çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 

Finalbaşarı123

 

“ÇALIŞMAK…ÇALIŞMAK…ÇALIŞMAK…”

Öğrencilerin başarılı olması için asıl anahtarın çalışmak olduğunu söyleyen Final Temel Lisesi Müdürü Engin Uygun,  tam gün eğitimin ardından oluşturdukları ek derslerle birlikte öğrencilerini üniversite sınavına hazırladıklarını dile getirdi. Ödevlerini yapıp, günü gününe tekrar yapan öğrencilerin sınava daha rahat hazırlanabileceğini belirten Müdür Uygun, tempoyu düşürmeden düzenli çalışma sisteminin üniversite sınavında başarıyı getireceğini dile getirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu