Çocukça

BAŞARININ TEMEL ANAHTARLARI

Sanat ve sporla iç içe olan çocuklar, başarılarıyla da göz dolduruyorlar. Yunus Emre Ortaokulu’nun birbirinden başarılı öğrencileri, kültürel ve sosyal faaliyetlerin hangi alanlarıyla ilgilendiklerini anlattılar.

Selime: Ben 4 yıldan beri Judo yapıyorum. Sporu çok seviyorum. Tüm arkadaşlarıma da sporun en az bir dalıyla ilgilenmelerini tavsiye ederim. Spor yapmak hem hareket kabiliyetimizi artırır. Hem de hayata bakışımızı geliştirir. Ben Judo yaptığım için de çok mutluyum.

Arda: Ben resimle dördüncü sınıftan beri uğraşıyorum. En sevdiğim Ressam Picasso. Genellikle soyut tarzda resimler yapıyorum. Okulumuzda çok güzel bir resim atölyemiz var. Sinem Öğretmenimizle birlikte orada çalışmalar yapıyoruz. Aynı zamanda camaltı boyaması yaptık. Çok güzel vakit geçirdik. Yaptığımız camaltı boyaması geleneksel Osmanlı sanatlarından.

Hasan: Ben 14 yaşındayım. Sosyal ve kültürel faaliyetler içinde en çok sporu seviyorum. Triatlon yapıyorum. Yüzme, bisiklet ve koşudan oluşan Triatlon biraz sabır isteyen bir spor. Hemen pes etmemek gerekiyor. Hedefim de şampiyonalarda birinci olmak.

Esra: Ben sporu da resim yapmayı da çok seviyorum. En çok voleybol ve basketbolu seviyorum. İlerde öğretmen olmak istiyorum. Resim öğretmeni olmayı isterim. Çünkü resmi çok seviyorum. Okulumuzdaki resim atölyemizde zaman geçirmek beni çok mutlu ediyor.

Emirhan: Ben ders çalışmayı çok seviyorum. Ayrıca futbol oynuyorum. Ve resim yapmayı çok seviyorum. Resim yaparak hayal dünyamı kağıda yansıtıyorum. Okulumuzda çok güzel bir resim atölyemiz var. Orada çalışmalar yapmayı çok seviyorum.

Didem: Ben spor yapmayı da sanatı da çok seviyorum. Fenerbahçeliyim ve futbolu çok seviyorum. Ayrıca sanatın her alanı ilgimi çekiyor. Mesela resim yapmayı seviyorum. Sinem Öğretmenimizle birlikte atölyede çalışmalar yapmak da çok eğlenceli.

Aile Sıcaklığında Başarılı Bir Okul

Öğrencilerinin bireysel ve ortak çalışmalarda önemli başarılara imza attığını söyleyen Okul Müdürü Ercan Kunter, Öğrencilerin özellikle bireysel sportif faaliyetler konusunda oldukça başarı olduklarını da belirtti.  Judo, Triatlon, Yüzme gibi pek çok alanda dereceye girmiş öğrencilerin yanı sıra mevcut özel yeteneklere sahip öğrencilerinin de olduğunu söyledi. BENGİ projesi kapsamında da örnek çalışmalar yaptıklarını belirten Müdür Kunter, camaltı boyama sanatı çalışmalarıyla okullarının adından söz ettirdiğinden bahsetti. Geleneksel Osmanlı Sanatı olan ve günümüzde pek bilinmeyen bu sanatı okullarında yaşattıklarını söyleyen Kunter, okul başarılarını arttırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını da belirtti.

‘Unutulmaya Yüz Tutmuş Bir Sanat’

Okullarında camaltı boyama sanatını hayata geçirdiklerini söyleyen Resim Öğretmeni Sinem Güçlü, ‘Okulumuzda Geleneksel Osmanlı Sanatlarından olan camaltı boyamasını gerçekleştiriyoruz. Yeteneğin yanı sıra zeka ve sabır isteyen bu uğraş artık pek fazla bilinmiyor. Son temsilcilerinden devraldığımız bu sanatın üzerinde çok duruyoruz. İnce özel camlarla yaptığımız bu çalışmalarda en ufak bir hataya dahi yer yok. Özen ve sabır isteyen bir iş. Okulumuzda kendi imkanlarımızla dizayn ettiğimiz resim atölyelerimizde öğrencilerimizle birlikte bu çalışmaları yapıyoruz. Camaltı sanatında Şahmeran deseni çok fazla bilinir. Kurtuluş Savaşı’nda yaşananların yansıtıldığı camaltı eserler de vardır. Çok keyifli, rahatlatıcı ve eşsiz bir sanat’ şeklinde konuştu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu