GündemEkonomi

BASİAD ROMANYA TEMASLARI

Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD) Yönetimi Romanya’da çeşitli temaslarda bulundu ve iş yaşamını konuştu.

 

30 Balıkesirli İşadamı Romanya’da Türk yatırımcılarıda ziyaret etti.Ekonomi üzerine istişarelerin yapıldığı toplantıya Türkiye Romanya Büyükelçiliğinde Büyükelçisi Osman Koray Ertaşve Ticari ateşe Mükerrem Aksoy da katıldı.

 

ROMANYA EKONOMİSİNİ DİNLEDİLER

 

Ticari Ateşe Aksoy BASİAD’lı işadamlarına Romanya ekonomisi hakkında sunum yaptı. Bilgilendirme sonrası heyet Bükreş Ticaret ve Sanayi Odası, Romanya Türk İşadamları Derneği (TİAD), Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası, Türk Yatırım Derneğini ziyaret ederek çeşitli görüşmeler ve ikili ticari temaslar gerçekleştirdi.BASİAD Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği 5/7 Ekim 2017 tarihlerinde Romanya’ya bir ticari gezi gerçekleştirdi. Çeşitli temaslarda bulunarak, ticaret ve yatırım konularını değerlendirdi. BASİAD Üyesi işletmeler Romanya Temsilcileri ile önümüzdeki dönem için ihracat konusunda mutabakat sağladı.

BEKKİ ‘ÖNEMLİ TEMASLARDA BULUNDUK’

BASİAD Başkanı Abdullah Bekki ve BASİAD Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu temaslarda grubumuza Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı İsa Tamer Çelik’te eşlik etti. BASİAD Romanya temasları çerçevesinde Bükreş Ticaret ve Sanayi Odası, Romanya Türk İşadamları Derneği (TİAD), Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası, Türk Yatırım Derneğini ziyaret etti. Bu ziyaretleri esnasında ticari anlamda pek çok konu görüşüldü. BASAİD heyetine Romanya’da ticari hayat anlatılarak yatırım olanakları ve ikili ticari ilişkiler konusunda bilgiler verildi. BASİAD’ın Romanya Temaslarını değerlendiren Başkan Abdullah Bekki şunları söyledi: “ BASİAD olarak üyelerimiz ile birlikte çok önemli temaslar gerçekleştirmiş olmaktan dolayı Balıkesir İş Dünyası adına mutluluk duyuyorum. Romanya da bugün 14-15 Bin Türk Şirketinin kurulmuş olduğunu ve aktif durumdaki 3 bin Türk Şirketinin büyük bir ticari potansiyel oluşturduğunu, Türk yatırımlarının 6 milyar doları geçtiğini, Romanya ya yerleşmiş 100 bine yakın Türk vatandaşının yaklaşık 25 bininin iş adamı oluğunu öğrenmekten dolayı gurur duyduk.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu