GündemEkonomi

BASİAD”İSTİKRARSIZLIĞA BİREYSEL ÖNLEM MÜMKÜN DEĞİL”

Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Ümit Baysal, ‘’ Ekonomik bozulmalara karşı bireysel olarak işletmelerimizin önlem alabilmesi mümkün değildir’’ dedi.

 

Döviz kurunda yaşanan istikrarsızlık nedeniyle çoğu işletmenin sıkıntılar yaşadığını söyleyen BASİAD Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Ümit Baysal yaptığı yazılı açıklamada; ‘’Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği; başlattığı bir çalışma ile döviz istikrarsızlığı benzeri sebepler ile bozulan ekonomik dönemlerde işletmelerimizi daha güçlü kılacak işletme tabanlı önlemleri tespit etmeye ve bunları işletmelerimize önerme çabalarını arttırmıştır. Bu tür genel ekonomik bozulmalara karşı bireysel olarak işletmelerimizin önlem alabilmesi mümkün değildir. Diğer yandan bu tür ekonomik istikrarsızlıkların değişik aralıklarda ortaya çıkabilme ihtimaline karşın; işletmelerimizi daha dirençli kılabilecek ve bireysel işletme bazlı çalışmalara da çok daha önem ve özen gösterilmesi gerekliliği ortaya çıkmaktadır.

Balıkesir ekonomisinin yüzde 96’sini KOBİ’lerin oluşturduğunu bilinmektedir.‘’ifadelerine yer verdi.

 

‘’SANAYİNİN DÖNÜŞÜME İHTİYACI VAR’’

 

Balıkesir’de sanayinin dönüşüme ihtiyacı olduğunu söyleyen Baysal sözlerini şu şekilde sürdürdü; ‘’Sanayinin dönüşümüne ihtiyacımız var. Bu dönüşümü tüm Balıkesir’i içine alan bir proje olarak değerlendiriyoruz. Tüm çalışmalarımızın odağında yer alacak konulardan biri; sanayide katma değeri yüksek üretime geçilmesi. Bunlar için de dijital teknolojilerin üretim ekosistemine entegre edilmesi şart. Balıkesir’de öncelikli olarak şirketlerin strateji ve yönetişim yetkinliklerinin geliştirilmesi gerekiyor.

Dijital değişim, yeni teknolojilerin kullanımıyla rekabet avantajı sağlayacak verimlilik ve büyüme getirecek inovatif iş modelleri, ürünler, hizmetler ve müşteri deneyimleri yaratmaktan geçiyor.Sanayide dönüşümün en önemli boyutlarından biri nitelikli insan kaynağı. Zira bu dönüşümü sağlayacak sistemlere uyum sağlayabilecek insanları yetiştirmemiz ekonomik dirençte bizi bir adım öne geçirecek unsurların başında geliyor’’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu