GündemKöşe Yazıları

Başkan adaylarının kaderi liderlerin elinde..

Türkiye ekonomik krizin gölgesinde yerel seçim sürecine giriyor. Artık yavaş yavaş seçim hazırlıkları başladı. Mevcut belediye başkanları yeniden aday gösterilecek gibi çalışıyor ve çevrelerine böyle bir hava veriyor. Diğer yandan ise birçoğu geceleri uyuyamıyor, tersi olabilir mi diye düşünüyor.

‘Acaba genel başkan beni yeniden aday gösterir mi?’ diye düşünmeden alamıyor kendini. Tabi süreç stresli ve zorlu. Hiçbir başkanın yeniden aday gösterileceğini garantisi yok. Parti liderlerinin sağ gösterip sol vurdukları bir gerçek. Burası Türkiye, genel başkan sultasıyla yönetiliyor tüm siyasi partiler.

Balıkesir’de mesela en basit örnek CHP’de yaşandı. 2014 seçimlerinde herkes Naim Durmaz’ı aday göstermesini bekliyordu partinin. Hatta dönemin il başkanı Muzaffer Mavuk bile ismini zikretmişti hocanın. Ne oldu peki? Kılıçdaroğlu ters köşe yapıp, kökeni CHP’li bile olmayan, hatta çoğu CHP’liyi sürdüren ve nefretini kazanmış Demokrat Parti kökenli Sami Sözat sıyrılıverdi aradan. Tabi sonuç hayal kırıklığı oldu CHP için. Kendi tabanı bile doğru dürüst oy vermedi. CHP oyları İsmail Ok’a kaydı. Aradan da Edip Uğur sıyrılıp Büyükşehir Belediye başkanı oldu. Bu tür örnekler çok. Sadece Balıkesir değil, Türkiye’nin bir çok yerinde öyle.

İlgili Makaleler

Parti liderlerinin kendilerine göre kıstasları olabiliyor. Sizin yüzünüze gülerek sanki daymışsınız gibi gülerek, sizi o havaya sokarak ‘Tamam bitti bu iş’ diyebilirsiniz. Ama süreç öyle işlemiyor. Bir gece yarısı aday açıklandığında günlerce, hatta seçim bitene kadar aylarca uykusuz kalarak, yapılan yatırım ve hazırlıkların çöpe gitmesi de olası.

Başkanlık hayali kuranlara, mevcut başkan olup aday gösterileceğine inananlara ve kendilerini başkan olacağına inanlara bir tavsiye:

Siz siz olun her türlü sonuca hazır olun. Şimdiden hayırlı olsun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu