Gündemİlçe Haberleri

BAŞKAN GENCER’DEN ÇÖP TOPLAMA SAATİ HATIRLATMASI

Ayvalık Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Ayvalık ve Ali Bey (Cunda) Adası’nda belirlenen çöp toplama saatleri konusunda esnafa ‘bilgi notu’ ile hatırlatma yaptı.

Belediye Başkanı Rahmi Gençer, temiz ve sağlıklı bir çevre hedefiyle yapılan uygulamaya hassasiyetle uyulmasını istedi.
Ayvalık Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve üzerinde çöp toplama saatlerinin belirtildiği bilgi notları, Zabıta ve temizlik işleri ekiplerince esnaflara dağıtıldı. Ayvalık merkez Çarşı bölgesi ve Ali Bey (Cunda) Adası’nda, Salı günü sabah saatlerinden itibaren esnaflara bilgi notu dağıtılırken, çöplerin toplanma saatinde poşetler içerisinde, ağzı kapalı olarak çıkarılması, çöp toplama saatleri dışında çöp atılmaması ve çöp konteynırı çevresine poşet bırakılmaması ve çöp toplama konusunda sıkıntı yaşanmaması için herkesin bu saatlere uyması istendi. Zamanında bırakılmayan çöplerin ertesi gün alınacağı için çevrede kirlilik ve rahatsızlıklara neden olacağına dikkat çekildi.

ÇÖP TOPLAMA SAATLERİ ŞU ŞEKİLDE;

Ayvalık Merkez Çarşı bölgesi çöp toplama saatleri şu şekilde; 1’nci ring saat 09.00, 2’nci ring saat 13.30, 3’ncü ring saat 17.30, 4’ncü ring saat 23.00 ve 5’nci ring saat 01.30
Cunda Adası’nda işletmelerin taleplerine göre 10.00 ve 15.00 saatlerinde çöp toplama işlemi yapılıyor. Yaz dönemi ile birlikte ek olarak 18.00- 02.00’de çöp taksi ring yaparken saat 03.00’te çöp kamyonu ile çöpler toplanıyor.

“5 ADET ÇÖP TAKSİ 24 SAAT RİNG ATARAK ÇÖP TOPLUYOR”

Ayvalık Hayrettin Paşa Mahallesi Barbaros Caddesinin 31 ile 37’nci sokakları arasında konteynırların önceki yıl kaldırıldığını ve çöplerin belirli saatlerde toplandığını belirten Başkan Gençer, yaz sezonuna girerken çöp toplama ile ilgili ciddi çalışmaları olduğunu söyledi. Çöp taksi sayısının arttırıldığını açıklayan Başkan Gençer, “ 9 yeni kamyon, 5 adet çöp taksi ile 24 saat ring atarak çöpleri topluyoruz. Cunda, Sarımsaklı, Armutçuk ve şehir merkezinde devamlı ring atıp çöp topluyoruz. Bu sistemle restoranların ciddi atıklarını kaldırabiliyoruz. Buna devam edeceğiz. Bazı mahallelerimizde çöp konteynırlarını kaldırdık, pilot bölgeler seçtik. Barbaros Caddesinde çöp konteynırlarını kaldırdık. Traktörle sabah ve akşam saatleri olmak üzere günde iki kez evlerin önünden çöpleri alıyoruz.

Dar sokaklardaki konteynırlar vatandaşlarımızı rahatsız ediyordu, herkes bu sisteme alıştı. İnşallah bunu tüm tarihi kentte uygulamayı düşünüyoruz. Kısa bir sürede tüm Tarihi kent içinde konteynırları kaldırıp çöpleri evlerden alma yöntemine geçeceğiz. En doğrusu bu. Yaz sezonunda en büyük sıkıntımız yazlıklarına gelenler bahçelerini temizledikten sonra atıklarını çöp konteynırlarının yanına atıyor. Biz uyarıda bulunuyoruz. Bize haber verin, cüzi bir rakamla taşıyabiliriz ya da moloz dökme yerlerimize atın diyoruz ama birçok site ev bunlara uymuyor. Biz ciddi mücadele ediyoruz. Binlerce ev var. Biraz süre alıyor. Bunu da çözeceğiz. Çöp taksilerimiz boş kaldığında sokaklara bırakılan atıkları kaldırıyor. Ciddi bir hizmet veriyoruz. Birçok mahalleden bu konuda övgü alıyoruz. Teşekkür ediyorlar hızlı kaldırdığımız için ama bunu el birliği ile yapmamız lazım” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu