Gündem

KÜLTÜR MİRASI ‘AHİLİK’

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un Ahilik Kültürü Haftasına girildiğini belirterek esnafın birbiriyle dayanışma ve kardeşlik içinde çalışmasının önemine işaret etti ve köklü kültür mirasımıza sahip çıkılmalı dedi.

 

 

Günümüzdeki esnaf ve ticaret odalarına benzeyen Ahilik teşkilatı, mesleğe girişte ve aşama atlamada birçok yükümlülük getiren, gerektiğinde mesleğin kurallarına aykırı davrananlara ceza verebilen geniş kapsamlı bir kurum. “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” anlayışıyla her daim paylaşmayı, birlik olmayı esas alan Ahilik, Anadolu’nun en ücra köşelerine kadar yayılmış, o günlerden bugünlere, bizlere miras bırakmıştır.

 

EKONOMİK YARIŞTA İNANCINIZI YİTİRMEYİN

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, ‘Günümüzde artan ekonomik yarış ve rekabet koşulları bizi köklerimize bağlılığımızdan asla vazgeçirmemeli, doğruluk ve dürüstlük peşinden giderek “Halka hizmet Hakk’a hizmettir” inancından asla ayrılmamalıyız.’dedi.

 

BÜYÜK ÇALIŞMA BÜYÜK GÖREV

Uğur ,Büyük şehir demek büyük görev, büyük sorumluluk, büyük çalışma, büyük fedakarlık demek. Bu büyük işleri başarabilmek de ancak belediyemizin, halkımızın ve esnafımızın Ahilik geleneğinden aldığı kuvvetle el ele verip birlikte çalışmasıyla mümkün olur. Şehre yakışacak büyük projelerimizle, şehrimize, şehrimizin ekonomisine değer katmaya, yeni iş alanları açarak ekmeğimizi büyütmeye devam edeceğiz.30. Ahilik Kültürü Haftası’nı kutluyorum.’ifadelerini kullandı.Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu