Gündemİlçe Haberleri

BAŞKAN YAVAŞ “ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ”

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde sulu tarımın arttırılmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

DSİ Bölge müdürlüğü gölet yatırımlarının yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı Belediyesi’nin de ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar neticesinde kırsal mahallelere tarımsal alanda kalkınmayı sağlamak için yeni göletlerin yapımı ve mevcut göletlerin ise bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştiriliyor. Son beş yıl içerisinde 20’den fazla gölet ilçeye kazandırılırken, çalışmalar hızla devam ediyor.

DSİ tarafından Yusufçamı mahallesinde yapılan gölet çalışmalarının yanında, Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı Belediyesi’nin ortaklaşa çalışmasının neticesinde gölet yapımı ve genişletme çalışmaları da hızla devam ediyor.Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş “ 2014 yılında Büyükşehir yasasının tamamen işlevselleşmesi ile birlikte kırsal mahallelerde mahalle statüsüne girdi. Bunların en büyük problemi yol ve su problemleri. İçme suyu problemi BASKi tarafından önemli ölçüde giderilirken yol probleminin çözümü için ise Büyükşehir Belediyesi Fen işleri ekipleri tarafından çalışmalar sürdürülüyor. Kırsalın bir diğer sorunu ise tarımsal sulama. Amacımız sulama imkânlarını arttırarak göçün dışarıya gitmesini önlemek, sulu tarımla beraber daha ekonomik, daha fazla kazanç sağlayabilecek ürünler yetiştirilebilmesini sağlamak.

Sadece göletle iş bitmiyor, ulaşım sorunlarını da önemli ölçüde giderdik ve çalışıyoruz. Üretilen ürünlerin de daha ekonomik bir şekilde pazara ulaşması demek çiftçimizin kazancının artması demek. Bu amaç doğrultusunda destek veren Balıkesir Büyükşehir Başkanımız Zekai Kafaoğlu’na , DSİ 25. Bölge müdürü Rahmi Şahin’e ve ilgili tüm ekiplere teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki sulu tarımla çiftçilerimiz rahat etmeye başladı daha da rahat edecek. “ dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu