GündemSiyaset

O bayraklar niye kalktı?

Balıkesir CHP İl Başkanı Serkan Sarı CHP’nin İzmir Yolu Caddesi üzerindeki orta refüjde bulunan parti bayraklarının bir itfaiye memuru tarafından çıkartıldığını belirterek ‘bu durum ahlak dışı’ dedi. CHP İl Başkanı Serkan Sarı, sorumlular hakkında hukuki mücadele başlatacaklarını söyledi.

 

Balıkesir’de geçtiğimiz Salı günü İzmir Yolu Caddesi üzerinde gerçekleşen olayda resmi araçla gelen bir itfaiye memuru orta refüjde asılı bulunan Cumhuriyet Halk Partisi bayraklarını elindeki sopayla tahrip etti. Olayın görüntüleri bir vatandaş tarafından çekilirken itfaiye memuru parti bayraklarını kopardıktan sonra resmi araçla uzaklaştı. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Serkan Sarı, itfaiye memurunun görevinin vatandaşa hizmet olduğunu, siyasi parti bayraklarının tahrip edilerek hiçbir yere varılamayacağını söyledi.

 

“BU TUTUMLA HİÇBİRYERE VARAMAZSINIZ”

İşlemi gerçekleştiren memuru ve emri verenleri kınadıklarını aktaran Başkan Sarı, sorumlular hakkında hukuki mücadele başlatacakları söyledi. Sarı konuşmasının devamında; “Seçim startı verildiği günden itibaren şehrimizde bayrak, afiş asma gibi çalışmalarımız vardı. Bu çalışmalarda ilk günden itibaren mevcut iktidardaki parti elindeki bütün imkanları sonuna kadar kullanarak propaganda sürecinde şehre haddinden fazla bayrak astılar. Bu süreçte bizde CHP’liler olarak kendi imkanlarımızla çalışmalar yürüttük. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada paylaştığım gibi devletin itfaiye memuru, elinde sopalarla bayrakları kopardı. Bu anlamda itfaiye memuru arkadaşlarımızı görevlerini yapmaya davet ediyoruz. İtfaiye memuru vatandaşa hizmet etmek zorundadır. Siyasi partilerin bayrakları tahrip ederek hiçbir yere varamazlar. Bu işlemi yapan memur arkadaşlara, ona bu emri verenlere ve bu şehri yönetenler, göz yumanları kınıyoruz. Gerekli hukuki mücadeleye başlayacağız. Yapılan bu yanlış karşılıksız kalmayacak. Böyle ahlak dışı bir tavır içerisinde olmalarını kabul etmiyoruz. Buradan bütün memur arkadaşlara sesleniyorum. Hukuk dışı verilen hiçbir emri uygulamayın, gayri ahlaki tutum içerisinde bulunmayın. Bu memleket, vatan bizim. Vatanına, memleketine saygı duyan, birbirini sevebilen bir toplum inşa edeceğiz. Bugün bu kin ve nefret diline rağmen biz sevgi, saygı ve güven diliyle bu ülkeyi yöneteceğiz. Göreceksiniz ki çok yakın bir zamanda CHP gerçekten vatandaşıyla, halkıyla, işçisiyle, emekçisiyle, çiftçisiyle, memuruyla mutlu olacak” ifadelerine yer verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu