Ekonomi

Bayram İkramiyesi Görüşmeleri İçin Geri Sayım Başladı

İki sene önce yayınlanan toplu sözleşmede memur emeklileri için istenilen promosyon tüm emeklilere uygulanmıştı. Emekliye memura bayram ikramiyesi olacak mı sorusunun cevabı ise merakla bekleniyor.

21 Ağustos tarihinde bayram ikramiyesi ile ilgili resmi açıklama yapılacak. Eğer bayram ikramiyesi kabul görürse, uygulamanın SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de genişletilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Memur-Sen ikramiye talebini bin 915 TL olarak açıkladı.

 

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, kamu çalışanları ile memur emeklilerini ilgilendiren 4. dönem toplu görüşmelerinde, dini bayramlarda ikramiye ödenmesi tekliflerinin bulunduğunu belirterek, bu teklifte ısrarcı olduklarını söyledi.

 

Toplu iş sözleşmesi kapsamında olan işçilerde olduğu gibi kamu görevlilerine de dini bayramlarda ikramiye verilmesini istediklerini belirten Bayraktutar, şunları kaydetti: “Dini bayramlar, harcamaların arttığı dönemlerdir. Özellikle Kurban Bayramı’nda kesilen kurban, bütçeye ek bir yük getirmektedir. Ödenecek bayram ikramiyesi, bu yükü karşılayacağı gibi, ekonomik hayata da katkı sağlayacaktır. Bundan dolayı teklifimizde ısrarcıyız.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu