GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Ömer Bolat Kimdir ?

Ömer Bolat Kimdir ? Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Ticaret Bakanı oldu. Ömer Bolat’ın hayatı merak konusu oldu. Hayatı ve eğitimi ile ilgili bilgiler internette en çok aranan konular arasına girdi.

 

Ömer Bolat Kimdir ?

 

Omer Bolat Kimdir 2

 

Ömer Bolat Hakkında

30 Ağustos 1963’de dünyaya geldi. İstanbul’da doğdu. Ticaret lisesinden sonra Marmara Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası Ekonomik İlişkiler Bölümü’nü bitirdi.

Yüksek lisansını Hollanda-Amsterdam Üniversitesi, Avrupa Enstitüsü’nde tamamladı. Daha sonra Almanya-Kiel Üniversitesi, Dünya Ekonomisi Enstitüsü’nün yüksek lisans düzeyindeki uluslararası ekonomi ve işletme programında eğitim gördü. Ardından Marmara Üniversitesi, Avrupa Topluluğu Enstitüsü’nden “Avrupa Para Sistemi” konusundaki teziyle doktora yaptı.

2014’te doçent oldu. Daha sonra Eylül 2015 tarihinde İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde uluslararası ekonomi dersi vermeye başladı. Ayrıca yönetim, işletme ve girişimcilik alanında yüksek lisans dersleri vermeye başladı.

 

Omer Bolar Kimdir

 

Ardından iş hayatına İktisadi Kalkınma Vakfı’nda (İKV) başladı ve 1982-1993 yılları arasında uzman olarak çalışmasını sürdürdü. 1993 yılında MÜSİAD Genel Sekreterliği görevine başladı. MÜSİAD Yönetim Kurulu’ndaki 14 yıllık görev süresi içinde 7 yıl Genel Sekreter görevini üstlendi. Ayrıca 4 yıl Dış İlişkiler–Fuar ve Ekonomik işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2004-2008 tarihleri arasında MÜSİAD Genel Başkanlığı yaptı.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda (MKYK) 3 yıl süreyle (Eylül 2012-Eylül 2015) üye ve Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Kasım 2015’ten buyana AK Parti “Siyasi Erdem ve Etik Kurulu” Asıl Üyesi olarak görev yapmaktadır.

2000 yılından bu yana Albayrak Şirketler Grubunda Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatör olarak görev yapıyor. İngilizce ve Almanca biliyor. Evli ve 2 çocuk babası.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber: Elif Şahin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu