Gündem

BAYTEKİN BYLOCK’A TAKILMIŞ

BAYTEKİN BYLOCK’A TAKILMIŞ

Balıkesir’de Ak Parti Karesi İlçe Başkanı Mesut Baytekin FETÖ ile ilgili bir operasyon ile evinde arama yapılarak gözaltına alındı. 2012 yılında Tekirdağ’da Tarım Kredi Bölge Müdürlüğü yapan Mesut Baytekin, ifadelerde adı geçtiği için Tekirdağ merkezli operasyonla geçtiğimiz gün gözaltına alındı. Baytekin’in bylock görüşmesine takıldığı ve görüşme yaptığı iddia ediliyor.

İFADELERDE ADI GEÇİYOR

30 Aralık 2017’de tek liste olarak girdiği kongreden AK Parti Karesi İlçe Başkanı olarak çıkan Mesut Baytekin, Trakya merkezli operasyonda polis tarafından gözaltına alındı. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından gözaltına alınan AK Parti Karesi İlçe Başkanı Mesut Baytekin’in sorgulanmak üzere Tekirdağ’a götürüldüğü öğrenildi. Öte yandan Baytekin’in, 2012 yılında Bölge Müdürü olarak görev yaptığı ve 2015’te Balıkesir’e yerleştiği belirtiliyor. Resmi makamlar henüz net bir açıklama yapmadı ancak soruşturmanın FETÖ kaynaklı olduğu iddia ediliyor. MHP Genel Merkezi tarafından yapılan değişimle görevden alınan İl Başkanı Suat Par’ın görevden ayrıldığı gün konu ile ilgili sosyal medyada yaptığı: “Hayda! İçinde hiç FETÖ’cü olmayan AKP’nin Balıkesir Karesi İlçe Başkanı FE-TÖ’den alınmış” paylaşımı da oldukça dikkat çekti.

TEŞKİLATTA DEPREME YOL AÇABİLİR

Ak Parti genel merkezinin Baytekin ile ilgili soruşturmayı yakından takip ettiği ve soruşturmanın seyrine göre Balıkesir il Teşkilatının da dikkatli bir incelemeye tabii tutulacağı kulislerde yoğun bir şekilde dile getiriliyor. Karesi ilçe Başkanlığı öncesinde İl Başkanı Hasan Demiraslan tarafından il yönetiminde görevlendirilen Mesut Baytekin, Aralık 2017’de İl başkanlığının Genel Merkeze önerdiği beş kişiden biri olarak Karesi ilçe başkanlığının tek adayı olarak ilan edilmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu