GündemEkonomi

BEKKİ ”EKONOMİNİN ÇIPAYA İHTİYACI VAR”

Zorlu 2018 yılı ardından işdünyasının 2019 yılından beklentilerinin yüksek olduğunu söyleyen BASİAD Başkanı Abdullah Bekki, “Bu yüksek beklentilerin gerçekleşmesi için ekonomimizin bir çıpaya ihtiyacı var. Bu çıpa, güçlü kurumlar ve kural temelli politika yapımıdır” dedi.

Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD)’ın sanayici ve işadamları kurulları önceki akşam bir araya geldi. BASİAD Başkanı Abdullah Bekki başkanlığında toplanan kurul toplantılarında 2018 yılının muhasebesi yapılırken, 2019 yılına dair beklentiler ele alındı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Bekki, 2018 yılının zorlu geçtiğini söyledi.

İSTİKRAR EKONOMİYE GÜÇ VERİR

Sorunların çözümü için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade eden Bekki, “İş dünyası olarak zorlu 2018’un ardından 2019’dan beklentilerimiz yüksek. Bu yüksek beklentilerin gerçekleşmesi için ekonomimizin bir çıpaya ihtiyacı var. Bu çıpa, güçlü kurumlar ve kural temelli politika yapımıdır. Çoğu zaman ekonomideki sıkıntıları kur ya da faizlerdeki artışlar üzerinden değerlendirsek de asıl meselenin istikrar olduğunu unutmamalıyız! Şunu biliyoruz ki sağlıklı ekonomi, öngörülebilir ekonomidir. Devletin yaptığı düzenleme ve politikalar uzun vadeli istikrarı gözettiği, şeffaf ve öngörülebilir olduğu sürece, ekonominin temelleri sağlam ve yatırım ortamı güçlü olur” dedi.

TEKNOKENT PROJESİ HAYATA GEÇMELİ

Mart ayı sonunda seçimler yapılacağını söyleyen Bekki, “Seçim arifesinde, Balıkesir Büyükşehirimiz başta olmak üzere; yerel yönetimlerimizin sürdürülebilirlik hedeflerini gözeten, dijital çağa uygun yaklaşımları benimsediğini görmek, önemli beklentilerimiz arasında yer alıyor. Balıkesir’in katma değer üreten şehirler arasında yer aldığını görmek istiyoruz. Yüksek katma değerli üretim için yaratıcılık, inovasyon ve tasarım gerekir. Bu bağlamda Balıkesir Teknokent projesinin bir an önce hayata geçmesini diliyoruz” diye konuştu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu