Gündem

BEL FITIĞI HAKKINDA HER ŞEY -3-

Merhaba sayın Büyükşehir Merhaba okurları

 

Bel fıtığı yazıma kaldığım yerden devam ediyorum.

Bu hastalığa yakalanmak istemiyorsanız ya da tedavi olduysanız ve yeniden tekrar etmesini istemiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır.

Bunlar;

  • Öncelikle kilo almaktan kaçınmalısınız. Fazla kilolarınız varsa hemen bir diyetisyene danışmalı ve fazla kilolarınızdan kurtulmalısınız.
  • Ağır taşımaktan kaçınmalısınız. Taşıdığınız düşük ağırlıklı poşetleri dahi iki eşit parçaya bölerek iki elinizde taşımalısınız.
  • Ani hareketlerden kaçınmalısınız. Dizlerinizi bükmeden asla yere eğilmemeli, arabaya binerken dahi buna dikkat etmeli, yataktan kalkarken önce yan dönmeli sonra oturmalı ve ayağa kalkmalısınız.
  • Fizyoterapistinizin size gösterdiği egzersizleri hayatınızın bir parçası haline getirmeli ve her gün içtiğiniz bir ilaçmışçasına düzenli olarak yapmalısınız.
  • Kendinize bir spor alışkanlığı kazandırmalı, hareketsiz yaşamdan kurtulmalısınız. Hiçbir spor yapamıyorsanız en azından minimum 20 dakika süren yürüyüşlere çıkmalısınız.

 

Tüm bunları yaşamınıza yerleştirdiğinizde sadece fıtık değil daha birçok hastalıktan da kendinizi korumuş olursunuz ve daha kaliteli bir yaşam sürersiniz.

Etrafınızdaki insanları gözden geçirdiğinizde mutlaka bel fıtığı, boyun fıtığı olan insanları tanıdığınızı farkedeceksiniz. Ülkemizde çok sık görülen bir rahatsızlık. Nedenini ise anlamak zor değil. Dikkat etmeniz gereken noktaları düşünürseniz sebebi sizlerde göreceksiniz. Toplum olarak  beslenme içeriğimizi gözden geçirmenin ve hayatlarımıza düzenli sporu dahil etmenin zamanı geldi de geçiyor.

 

Soru ve önerileriniz için mail adresim;

sinemgirgindemir@gmail.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu