GündemEğitimİlçe Haberleri

BENGİ İLE DOĞA VE HA YVAN SEVGİSİ AŞILANIYOR

İLKOKULA MİNİ HAYVANAT BAHÇESİ VE SERA KURULDU

Kepsut Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri doğa ve hayvan sevgisini uygulamalı öğreniyorlar.

Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi (BENGİ) kapsamında bir ilkokulun bahçesinde oluşturulan 40 metrekarelik hayvanat bahçesi ve 15 metrekarelik sera ile öğrencilere uygulamalı olarak doğa ve hayvan sevgisi öğretiliyor. Kepsut Cumhuriyet İlkokulunun bahçesinde hayata geçirilen mini hayvanat bahçesi ve sera öğrencilerden büyük ilgi görüyor. Okul Müdürü Engin Şahin, okul bahçesinde geçen yıl oluşturdukları hayvanat bahçesi ve sera ile ilgilenen öğrencilerin mutlu olduğunu ve derslere kendilerini daha iyi verdiklerini söyledi. Çocuklara belirli değerleri öğretmek için uygulamalı eğitim vermeyi amaçladıklarını ifade eden Şahin, bir yılın sonunda bunu başardıklarını vurguladı. Okul müdürü Engin Şahin, çocukların bu şekilde doğayı seven bireyler olarak yetiştiğini dile getirerek, “Bir yıl önce Balıkesir Valiliğinin BENGİ Projesi kapsamında okulumuzda bir değişim başlattık. Öncelikle Kepsut Belediyemiz okulumuzun bahçesinde yeşil alan oluşturdu, topraktı, çimlendirdiler. Daha sonra ‘Can Suyu’ projesi kapsamında öğrencilerimiz harçlıklarını biriktirerek 40’a yakın farklı türde meyve fidanları dikti” dedi.

SORUMLULUK ÇOCUKLARIN
Okul bahçesinde mini bir hayvanat bahçesi oluşturduklarını anlatan Şahin, hayvanların beslenmesi ve bakımının çocuklara ait olduğunu söyledi. Şahin, “Kümeslerimizi oluşturduk, kümeslerimizde farklı türde tavuk, horoz, ördeklerimiz var. Öğrencilerimiz eskiden yedikleri gıdaların artıklarını çöpe atıyordu. Şimdi ise öğrenciler bu yemekleri hayvanlara getiriyor. Hayvanların beslenmesi ve bakımları çocuklarımıza ait, onların sorumluluğunda. ‘Yerli Tohumlar Projesi’ kapsamında küçük bir bahçe oluşturduk. Bu yıl sera haline getirdik. Bütün bu çalışmalarımızın nedeni; insan duygusal bir varlık, öğrenme olması için öncelikle çocukların mutlu olması gerekiyor. Biz de yola bununla çıktık. Okula geldiği zaman mutlu çocuklar olsun istedik. Öğrenme daha sonra başlıyor” diye konuştu.

FOX’U SAHİPLENDİLER
Okul olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağını ziyaret eden çocuklar Golden cinsi bir köpeği sahiplendi. Sevimli köpeğe, Atatürk’ün köpeğinin adı olan Fox ismi verildi. Çocukların sevgi ve saygıyı içlerinde içselleştirerek öğrenmelerini istediklerini kaydeden müdür Şahin, su sevgi ve saygının sadece insana değil doğaya, ağaca, hayvana kısacası yaşama karşı olması gerektiğini ifade etti. Toprak ve hayvanlarla ilgilenen öğrencilerin rahatladığını, sorumluluk duygularının geliştiği bildirildi.

HER SINIFA AİT MEYVE AĞACI
KEPSUT Cumhuriyet İlkokulu’ndaki serada her sınıfın bir meyve ağacı var. Bahar geldiğinde ağaçlarının bakımları yine öğrenciler tarafından yapılıyor. İlkokulun bahçesinde çocukların aileleri tarafından getirilen doğal ve yerli tohumların (bakla, kabak, tere, maydanoz, marul) dikildiği bildirildi.

ÖĞRENCİLER MUTLU
Cumhuriyet İlkokulu 3. sınıf öğrencisi ve okul başkanı Can Hakan Koyuncu, teneffüste bahçedeki evcil hayvanlarla ilgilendiklerini, çok mutlu olduklarını anlattı. Mink başkan Koyuncu, “Her teneffüste horozlarımızı seviyoruz. Köpeğimiz var, adı Foks onu seviyoruz. Öğretmenlerimizin yardımıyla bahçe ektik. Ben en çok tavukları seviyorum, onları besliyorum. Hayvanları ve doğayı okulca seviyoruz” şeklinde konuştu.
4. sınıf öğrencisi Gamze Çetin de, “Ben en çok Foks’u seviyorum, onunla oynuyorum. Ona süt veriyoruz, yemek veriyoruz. Okulda hayvanlarla oynamak çok güzel” diyerek mutluluğunu ifade etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu