GündemEğitimÖzel Haberler

BENGİ İLE GELİŞİM RÜZGARI

Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Yarış Ortaokulu’nda düzenlenen ödül törenine katıldılar. BENGİ projelerinin eğitimde önemli bir çıta oluşturduğunu söyleyen öğrenciler ‘GENÇLİK’ sayfamızın konuğu oldular.

Balıkesir’de Bengi rüzgarı sürerken Altıeylül ilçesi Bengi ödülleri de Yarış Ortaokulu’nda verildi. Ödül törenine katılan Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, eğitimde önemli bir mesafe katedildiğini dile getirdiler. Bengi projeleri sayesinde önemli çalışmalar yapıldığını söyleyen gençler MERHABA’ya konuştular.

Buse: Eryılmaz: Bengi Projesi bence çok güzel oldu. Eğitimde önemli çalışmalar yapılıyor. Her okul proje hazırlayıp çalışmalar sunuyor. Özellikle kitap okuma oranlarını arttırmak için aileler ve öğrenciler teşvik ediliyor. Bu yüzden Bengi Projesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Yaren Eryılmaz:  Bengi Projesi kapsamında Balıkesir’de yapılan çalışmalar çok güzel. Hem eğitime önem verilmesi hem de öğrencilerin düşünülmesi çok iyi. Özellikle kitap okumayı arttırıcı bir sürü faaliyet gerçekleştiriliyor. O nedenle ben de bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Balıkesir’de eğitimde niteliğin yükseltilmesi ve geliştirilmesi için bu projenin çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Yaren Karabulut: Bence ülkemizdeki en önemli konu eğitim. Eğitime ne kadar önem verir ve önemsersek o kadar başarılı oluruz. Herkes kitap okumalı. Sadece boş zamanlarda kitap okunmaz. Milli Eğitim Müdürümüzün söylediği gibi kitap okumak için zaman yaratılmalı. Kitap okumayı arttırıcı faaliyetler yapılmalı. Aileler de çocuklarıyla birlikte kitap okumalı. Bengi Projesi o nedenle çok önemli.

Naciye Demir: Balıkesir’de eğitimde niteliği geliştirme projesi Bengi çok güzel ve çok etkili bir proje oldu. Kitap okuma oranları hızla yükseliyor. Her okulda birbirinden güzel projeler yapılıyor. Bence ilerleyen zamanlarda çok daha güzel sonuçlarını alacağız. Başarı oranları da hızla yükselecektir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu