GündemEğitim

Bengi Projeleri Devam Ediyor

Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) projesi kapsamında okullarda yapılan çalışmalar devam ederken, İlköğretim, Ortaokul ve Lise düzeyindeki okullarda yapılan son çalışmalarda öğrencilerin okuma faaliyetlerini hızla artırıyor.

 

 

 

Vali Ersin Yazıcı öncülüğünde başlatılan Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) projesi kapsamında okullardaki çalışmalar da devam ediyor. BENGİ projesi kapsamında Ece Amca İlkokulu öğrencilerin okuma kültürünü geliştirmek için en fazla kitap okuyan öğrenciyi seçerken, aileler de çocuklarıyla birlikte kitaplar okuyorlar.

 

Şentürk ‘Öğrencilerimiz Kitap Okumayı Seviyor’

 

‘Okumak sizden, ödül bizden’ yarışmasıyla her ayın en fazla kitap okuyan öğrencisini seçtiklerini söyleyen Merkez Ece Amca İlkokulu Müdürü Mümin Şentürk, ‘Biz öğrencilerimizin kitap okumalarını ve bunu alışkanlık haline getirmelerini önemsiyoruz. Özellikle ilimizde uygulanan BENGİ projesi kapsamında bizim de okul olarak bir takım çalışmalarımız oldu. Öncelikle her ay en fazla kitap okuyan öğrencimizi seçtik. Bu da öğrencilerimiz için büyük bir motivasyon oldu. Onun yanı sıra ailelerimizle birlikte okuma zamanları oluşturduk. Çocuklarımıza bu alışkanlığı kazandırırken, ailelerini de projenin içine kattık’ dedi.

 

Aydın ’Sosyal Sorumluluk Bilinci Kazandırılıyor’

 

Okullarında ‘Pi’ günü etkinlikleri yapıldığını söyleyen Altıeylül İlkokulu Müdürü Orhan Aydın, ‘Matematikte özel bir sabit sayı olan Pi’yi (3,14) eğlenceli aktivitelerle öğrencilerin zihnine kazımak için her yıl 3’üncü ayın 14’üncü günü kutlanan Pi Günü dolayısıyla okulumuzda bir etkinlik organize ettik. Bu etkinlkle öğrencilerimizin kendi el emekleriyle yaptıkları ve ‘pi’ sayısının vurgulandığı kek, kitap ayracı gibi yiyeceklerin satışından elde edilen gelirler tekerlekli sandalye alımında kullanıldı. tekerlekli sandalyeler Balıkesir Engelliler Derneği‘nin belirleyeceği ihtiyaç sahiplerine  verildi. Bu proje BENGİ Projesi sosyal sorumluluk programı çerçevesinde yapıldı’ ifadelerini kullandı.

 

Yılmaz ‘Ailelerimiz De Okuyor’

 

BENGİ Projesi kapsamında ailelerin de öğrencilerle birlikte kitap okuduklarını söyleyen Hasan Basri Çantay İlkokulu Müdürü Mehmet Yılmaz, ‘Okulumuzda kitap okuma bilincini artırmaya yönelik çok sayıda faaliyet gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra ailelerimizi de bu okuma serüveninin içine davet ediyoruz. Ailelerimiz, okuma saatlerinde gelerek öğrencilerle birlikte kitap okuyorlar. Bunun yanı sıra ev ziyaretlerimiz sürüyor’ dedi.

 

Yolcu ‘Dolu Dolu Etkinlikler’

 

BENGİ Projesi kapsamında okullarında pek çok faaliyeti hayata geçirdiklerini söyleyen Kadriye Kemal Gürel İlkokulu Rehber Öğretmeni Fatma Güler Yolcu, ‘BENİ projesi kapsamında ‘Kitaplarım Kanatlarım’ projesinde öğrencilere kitap okumayı sevdirmek ve onlara okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyoruz. Haftada 2 gün okuma saatleri düzenleyerek her ay en çok okuyan öğrencilerimizi ödüllendiriyoruz. ‘Çocuklarımızın yarınları için yarın sizdeyiz’ projemiz ile parçalanmış ailelerde büyüyen akademik başarısı çok düşük olan, yabancı uyruklu ve sosyo-ekonomik durumda dezavantajlı olan öğrencilerimizin evlerine veli ziyaretleri düzenleyerek okul-aile işbirliği ve iletişimini güçlendirerek pozitif bir çalışma ortamı yaratmayı hedefliyoruz’ ifadelerini kullandı. Merhaba Haber Merkezi

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu