GündemEğitim

Bengi Projesi Protokolü İmzalandı

BENGİ PROJESİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi (BENGİ) tanıtım ve işbirliği protokol imza toplantısı yapıldı.

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin de paydaş olduğu Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi (BENGİ) tanıtım ve işbirliği protokol imza toplantısı yapıldı. Balıkesir Valiliği himayesinde düzenlenen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Bengi Tanıtım filminin izlenmesi ardından İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker proje hakkında bilgiler sundu. Çöker ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur kürsüye çıkarak Büyükşehir’in eğitime verdiği desteklere vurgu yaptı. Protokol kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından eğitim kurumlarının hizmetine sunulacak olan Mobil Özel Eğitim Projesi İşbirliği Protokolü kapsamında alınan araç Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi. Öğretmenevinde düzenlenen toplantı ve protokol imza törenine Vali Ersin Yazıcı, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, üniversite rektörleri, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, fakülte dekanları, il müdürleri, oda temsilcileri, eğitim yöneticileri, hayırseverler, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

Yazıcı ‘Başkanlarımız Her Okula Dokunmalı’

BENGİ Projesinin eğitimde önemli bir adım olduğunu söyleyen Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ” BENGİ; Balıkesir’de eğitimin niteliğini artırmak için bir yol, bir kampanya, bir proje veya sadece BENGİ. Ne diyorsanız çok da önemli değil. Önemli olan şu: biz her şeyin merkezinde olan insanın çocuk yaştan itibaren sorumlu kişileri olarak artı olarak ne üretebiliriz derdi ile yola çıkmaya gayret ettik. Bunu yaparken de artık modern çağın modern yönetim anlayışının bana göre zorunluluğu olan günümüzde de çalıştaylar yaparak ilgili kişi ve kurumları temsilen Ayvalık’ta toplandık ve eğitimin sorunlarını, neler yapabileceğimizi 2 gün boyunca üniversiteden gelen katılımcılarla tartıştık. Bu projede özellikle buradaki kurum ve kuruluşlardan şunu istiyorum: Bir takım değerlerin kazandırılması konusunda yardımlarınızı esirgemeyiniz. Bunu ülkeniz için yapın. Ben belediye başkanlarımızdan eğitimin niteliğini artırma konusunda desteklerini bekliyorum. Belediye başkanı okula geldiğinde okuma saati yapacaksınız, çocuklara hitap edecek. Ben bütün belediye başkanlarımızdan okullarda okuma saati yapmalarını istiyorum. Her okula dokunmalarını istiyorum” dedi.

 

Uğur ‘Bütçede En Önemli Pay Eğitime’

Eğitimde önemli adımların atıldığını ve devrim gibi çalışmaların yapıldığını ifade eden Başkan Uğur, bütçede en büyük payın ise savunma değil eğitim harcamalarına ayrıldığını söyledi. Müfredat programlarının yenilendiğini söyleyen Başkan Uğur, ‘Ezberci eğitimden uzaklaşmak için bir çaba var. Derslik sayısında önemli bir artış var. Bilişim Teknolojileri eğitimde etkin kullanılıyor. Eğitimde birçok proje hayata geçiriliyor. Özel eğitimde çok büyük başarılar sağlandı. Ancak şunu iyi biliyoruz.’Daha iyi olmaya çalışmayan, iyi olarak ta kalamaz’. Şehrimiz de eğitimin niteliğinin geliştirilmesi için topyekûn yeni bir motivasyona ve seferberliğe ihtiyaç var ve belli ki bugün bunun için buradayız. Bu konuda en önemlisi başta biz yöneticiler olmak üzere tüm paydaşların idealist olması bir zarurettir. Her çocuğumuz ailesi, öğretmenleri ve çevresi ile etkileşim içerisinde yetişir ve gelişir. Öyleyse bu ortamların gözden geçirilmesi önem arz etmelidir. Bu minvalde ilimizde Veli ve yetişkin eğitimleri kurumsallaştırılmalı ve teşvik edilmelidir. Öğrencilerimize sosyal, sportif ve kültürel imkânlar sunulabilmeli ve bu hususta fedakârlıktan kaçınmamalıyız’ ifadelerini kullandı.

 

Okullara 15 Bin Top Dağıtılacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime verdiği destekleri sıralayan Başkan Uğur, “Maarif davası kitabını tüm öğretmenlerimize hediye ettik. Bir çok anaokuluna iç mekan çocuk oyun grupları yapıldı. Yine birçok okulun bahçe düzenlemesi futbol ve basketbol sahası yapıldı. Ali Fuat Başgil’in ‘Gençlerle Başbaşa’ adlı kitabı 100 bin adet basılarak dağıtılmıştır. Toplamda 15 bin adet futbol, voleybol ve basketbol topunu önümüzdeki günlerde okullarımıza dağıtacağız. Diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması için 25 bin adet fırça ve 25 bin adet diş macunu dağıtımlarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 

Şaban Parlak

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu