GündemEğitim

BENİM DÜŞÜM GERİ DÖNÜŞÜM

Nuran Oğuz Anaokulu Güneşler Sınıfı çevre kirliliğinin azalması amacıyla “Benim Düşüm Geri Dönüşüm” Projesi gerçekleştirdi.

Karesi İlçesi Kaymakamı Abdülkadir Demir ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, okul müdürü ve velilerin katılımıyla geri dönüşüme dayalı sergi ve defileler gerçekleşti.

Nuran Oğuz Anaokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikte açıklama yapan okul yetkilileri, “Bilinçsizce sağa sola attığımız plastik ürünlerin doğada 400 yıl kadar çürümeden kalabildiğini söylersek, karşı karşıya kaldığımız tehlikenin boyutlarını biraz olsun anlayabiliriz. Çevrenin kirlenmesini önlemek için üzerimize düşen görevleri mutlaka yapmalıyız.

Kalabalıklaşan dünyamız nedeniyle her gün daha fazla tüketilen su, orman, madenler, petrol gibi doğal kaynaklarımızı geri dönüşüm ile daha uzun süreli kullanabiliriz. Geri dönüşümün ilk ve en önemli adımı, ambalaj atıklarının çöplere karışmadan, ayrı olarak biriktirilerek, geri dönüşüm kutularına atılmasıdır. Sizde evinizde ve ya işinizde kullandığınız ambalaj atıklarını çöp kutusuna değil geri dönüşüm kutusuna atmalısınız doğal kaynakların kullanılmasını azaltarak, enerji tasarrufu sağlayarak ve ham madde maliyetini azaltarak ülkemizin gelişimine katkıda bulunabiliriz diyerek projemizin önemini anlattık.

Geri dönüşüm konusundan yola çıkarak geri dönüşüm bilincinin kazanılması için öğrencilerimize velilerimizle birlikte farkındalık oluşturmak amacıyla yıl içinde artık materyallerden etkinlikler yaptık..

Velilerimizle beraber defile kıyafetlerimizi oluşturduk. Yaptığımız kıyafetlerle defilemizi gerçekleştirdik. Nuran oğuz anaokulu olarak geri dönüşüm bilincini küçük yaşlardan itiberen çocuklarımıza aşılamaya devam edeceğiz” denildi. Sevda Kaygısız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu