GündemEğitim

BESLENME DOSTU OKULLAR HANGİLERİ?

İl Sağlık Müdürü Op. Dr.Mehmet Burak Öztop Beslenme Dostu Okullar Programının devrede olduğunu söyledi ve Hangi okullar beslenme dostu seçilir açıkladı.

 

Öztop yaptığı açıklamada, “Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi/özel okul/kurumların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşviğin önemli olduğunbu belirterek bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul ortamı ve öğrenci sağlığının geliştirilmesi hedefi taşındığını söyledi.

905 RESMİ VE ÖZEL KURUMDAN 645 İ BEYAZ BAYRAK SAHİBİ

Öztop konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Çocukluk çağında başlayan Tip1 diyabet, obezite ve ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan kardiyovasküler hastalıklar ile inmelerin (felç) önüne geçebilmek için çocukluk çağında sağlıklı ve dengeli beslenmenin nasıl olacağı ve beslenmeye yönelik hastalıkların önüne geçilmesi amaçlanıyor. Beslenme Dostu Okul Programına okullarımızın başvurabilmesi için ön şart Beyaz Bayrak Sertifikasına sahip olmak.Okulların temiz ve sağlıklı olma şartı. Bu kapsamda Balıkesir’de ki 905 resmi ve özel kurumdan 645 i Beyaz Bayrak sertifikasına sahip. Bu okulların 307 si Beslenme Dostu Okul olup hali hazırda 69 başvuru dosyası var. Belirlenen takvime göre denetimler devam ediyor. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı sonunda Beslenme Dostu Okul sayımız 64’ tü. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı sonunda ise 248 olup 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı başlangıcından beri 66 okul daha Beslenme Dostu Okul Programına dahil olmuştur.”

HAK KAZANDILAR SERTİFİKALANDILAR

Beslenme Dostu Okul olmaya hak kazanan okullar sertifikalarını aldı. Tören İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Refik Budak, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Burcu Hekim, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Cengiz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Uras, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü ve okul yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti. Başarılı olan okullara Beslenme Dostu Okul Sertifikaları ile birlikte Beslenme Dostu Ajandaları hediye edildi.

BAŞARILI 20 İL İÇİNDE 6.SIRADAYIZ

II. Okul Sağlığı ve Beslenme Dostu Okul Sempozyumu’nda Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü olarak “Beslenme Dostu Okul Programı” kapsamında yürütülen çalışmalarda başarılı yirmi il içerisinde altıncı sırada yer aldı.İl Sağlık Müdürü Öztop, “ Bu kapsamda okul başarısını artırmak, eğitim-öğretimin sağlık alanındaki kalitesini yükseltmek, gelecek nesillerin sağlıklı olmalarına temel hazırlamak için çocuklarımızın hareketli bir hayat ve sağlıklı beslenmelerine yönelik çalışmalara devam edileceğini belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu