Gündem

Bilal: ‘Korkan sağlık çalışanı hizmet sunamaz’

Türk Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Musa Bilal, dün yaptığı basın toplantısıyla Balıkesir’deki sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirdi. Sağlık iktidar yanlısı sendika tarafından korkutulduğunu ifade eden Bilal, “Korkan bir sağlık çalışanının sağlıklı hizmet sunmasını beklemek yanlış olur” dedi.

Balıkesir’de İl Sağlık Müdürlüğünün hatalı, yanlış ve beceriksiz uygulamaları nedeniyle başta Atatürk Şehir Hastanesi başta olmak üzere tüm sağlık merkezlerinde ciddi sıkıntılar olduğunu savundu. Başkan Bilal, açıklamasında özetle şu ifadelere yer verdi:

“Balıkesir’de sağlık personeli eksik. Eksiklik aslında yok. Sadece Atatürk Şehir Hastanesi olması sebebiyle eksiklik görülmektedir. Aslında personel iyi bir dağıtımla bu problemin çözüleceğine inanıyorum. Yani bir kesim Sağlık-Sen’in üyeleri kayrılmaktadır. Hemşire ve ebeler sağlık hizmeti vermek için eğitim aldılar almış oldukları eğitim doğrultusunda hizmet vermeleri gerekiyor.

Personel arasında haksız kazançlar elde ettiriliyor. Özellikli birim özelliksiz birim diye ayır ılıyor. Özellikli birimde çalışmayıp özellikli birimde gösterilip, diğer meslektaşlarından fazla ücret alan kişileri tespit ettik. Bunu Atatürk Şehir Hastanesinde gördük. Kişi katta çalışıyor, acilde gösterilip fazla para alması sağlanıyor. Bunla ilgili yetkililer ile görüştük itirazımız sonrası ödeme kesildi, ama aldıkları paranın geri ödenmediğini biliyoruz bu işinde takipçisi olacağız. Eşit işe eşit ücret ödenmeli.  Ayrıca lisansiyer mezunu varken ön lisans mezunu eğitim hemşiresi olarak atanmasını uygun bulmuyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Havran Devlet Hastanesinde bir sağlık memuru arkadaşımız nöbet sırasında kalp krizi geçirdi. Arkadaşımız kurtarılamadı. Bir sağlık çalışanın kendi hastanesinde çalışırken, gerektiği gibi müdahalenin yapılıp yapılmadığı konusunda bile bilgi sahibi değiliz. Edremit’e sevki sonrası vefat ediyor.

SAĞLIK SEN’E SERT ELEŞTİRİ

Tüm ilde Sağlık Sen üyeleri ve temsilcileri kayrılmakta. Bu temsilcilerin çoğu idareci yapıldı. Bunlar idareci olduklarını hatırlasalar kurumlar düzene girecek. Her sendikaya aynı noktada durmaları gerekirken, daha önceki temsilcilik yaptıkları sendikaya hizmet için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar.

Her türlü baskıyı yapıyorlar. İspatlamak çok zor. Sağlık personeli baskı ve korku altında. Sonrada bu sağlık personelinden verimli iş bekleniyor.

Atatürk Şehir Hastanesinde hemşire sıkıntısı var. 28 hastaya bir hemşire bakıyor. Oysa kayrılanlar, büro hizmetlerinde tutulanlar Atatürk Şehir Hastanesine gidip nöbet tutsunlar arkadaşlarının iş yükünü hafifletsinler.

Teknik sınıfta çalışanlar daha fazla ücret alıyorlar. Yapmadıkları işin parasını alıyorlar.

HASTANE YERİ AVM OLMAMALI

Balıkesir Devlet Hastanesinin 400 yatağa çıkarılması tarafımızca olumlu bulunmaktadır. Ama derhal aynı yerine başka bir bölgeye değil, yöneticiler nasıl planlarsanız planlayın oranın bir AVM olmasını istemiyoruz. Orasının adı millet hastanesi. Millet Hastanesi yerinde kalsın. 2 kat aşağıya otopark olarak insin, eski MİT binasının olduğu yerden itibaren C polikliniği birleştirecek şekilde ön tarafı da kullanarak bu sorun çözülür. Orası 38 dönüm arazisi var. 38 dönümlük araziye iyi bir planlama ile 400 yataklı hastane sığar.

İlimizde özellikli branşlarda sıkıntı var. Sayı olarak siyasilere seslenmek istiyorum. Yapacaksanız özellikli branş hekim sayısını arttırın. Hastalar Bursa’ya, İzmir’e hala gitmesinler. Balıkesirliler Balıkesir’de tedavi olsunlar.

Sağlıkta Balıkesir il genelinde yönetici profiline bakıldığında Sağlık Sen yönetiminin eşlerini uzman olarak görüyoruz. Bunlar hangi kritere göre hatandı. Bunlar Sağlık-Sen, Memur-Sen’li olduğu için atandıysa yazılar olsun. Hani sağlıkta liyakate önem verecektik. Liyakate önem verilmediği, sadakate önem verildiği hala Balıkesir’de devam ediyor.

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğünde işler yavaş yürüyor. Hızlı yürümesi gereken işler hastane malzeme ihaleleri yapılamadı. Şuanda doğrudan teminli iş idare ediliyor ama bir yerde patlak verecek” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu