GündemDünyadan HaberlerEğitim

BİLİM YOLCULUĞUNDA ULAŞILABİLENLER

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı çağrısı kapsamında Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Balıkesir Üniversitesi ortaklığı ile yürütülen “Görünmeyen Dünyada Yolculuk: Deneyden Deneyime Bir Nanobilim Entegrasyon” projesinin açılış töreni gerçekleştirildi.

16-21 Temmuz 2018 tarihleri arasında Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde icra edilecek “Görünmeyen Dünyada Yolculuk: Deneyden Deneyime Bir Nanobilim Entegrasyon” projesi ile Balıkesir’deki fen lisesi öğrencilerinin; nanobilim ve nanoteknoloji konularına ilgisini çekmek ve onlarda farkındalık oluşturmak hedefleniyor. Balıkesir Üniversitesi Fen/Edebiyat Fakültesi Fizikokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Doğan yürütücülüğünde gerçekleştirilecek eğitimlerde; Prof. Dr. Ümit Çakır, Prof. Dr. Hilmi Namlı, Doç. Dr. Yasemin Turhan, Doç. Dr. Onur Turhan, Doç. Dr. Pınar Turan Beyli, Öğretim Görevlisi Berna Koçer Kızılduman, Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Emin Diken, Öğretim Görevlisi Zeynep Bicil, Öğretim Görevlisi Ersin Yanmaz, Öğretim Görevlisi Uğur Yalnız ve Rehber Fatih Pehlivan eğitmen olarak görev alacak.

YAZICI ‘‘EN ÖNEMLİ GÜNDEMİMİZ EĞİTİM’’

Geleceğe dair hedef belirlemeleri noktasında öğrencilerin sağlıklı kararlar vermelerinin önemli olduğunu belirten Vali Yazıcı, ” Gençleri çok iyi değerlendirmeliyiz çünkü geleceği bunlar inşa edecek. TÜBİTAK 4004 projeleri kapsamında yürütülmüş bu projede, öğrencilerin hem yaparak-yaşayarak öğrenme hem de aktif öğrenme ilkelerine göre bir öğrenme süreci yaşamaları hedeflenmiştir. Bizim en önemli gündemimiz eğitimdir. Hepimiz bir ekip ruhu içinde hareket edeceğiz. Sizlerle birlikte var gücümüzle Balıkesir’de eğitimi geliştirmek, eğitimin kalitesini ve seviyesini yükseltmek için çalışıyoruz. Birlikte hareket edilirse, başarıya giden yoldaki engeller kolay aşılır. Çocuklarımız için daha doğru kararlar alırız.” dedi.

YILDIZ ‘‘AZİZ SANCAR’LAR YETİŞECEK’’

Nanoteknolojinin geleceğin bilim dünyasındaki önemini belirten İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız: “Balıkesir Üniversitemiz ile iki hafta önce ‘Matematik ve Sanat’ adında bir projeye imza atmıştık. İki hafta sonra öğrencilerimizi üniversite ile bütünleştirerek yeni bir projede ortaklaşa çalışmak, “Görünmeyen Dünyada Yolculuk” adı altında böyle güzel bir projeye imza atmış olmak bizim için bir mutluluk vesilesi. Bizler; matematikten geometriye, astronomiden tıbba kadar birçok bilim dalında yüzyıllarca adından söz ettirmiş bir medeniyetin temsilcileriyiz. Ve inşallah hedefimiz yine dünyada ilimde, irfanda söz sahibi olmak. İnşallah sizler sayesinde yarınlarımız çok daha güzel olcak; ilimde, irfanda yine en önde olacağız. Sizler arasından daha nice Aziz Sancar’ların yetişeceğine yürekten inanıyorum.” dedi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış törenine Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, öğretim üyeleri, idareci, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Karesi Şehit Turgut Solak Fen Lisesi, Edremit Şehit Mustafa Serin Fen Lisesi ve Altıeylül Özel Açı Fen Lisesinden 41 öğrencinin katılımlarıyla gerçekleştirilecek etkinlikler; 21 Temmuz 2018 Cumartesi günü Yay/ada Alışveriş Merkezinde gerçekleştirilecek sertifika töreni ile sona erecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu