Gündem

BİLİNÇLİ ÜRETİM YOL ALDI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı pirinç üretimi ve çiftçinin bilinçli tarıma yönlendirilmesine yönelik AR-GE çalışmaları yürütüyor.

Gönen ilçesi Gündoğan Mahallesi’nde belirlenen 2bin250 metrekarelik arazide 9 ayrı pirinç çeşidinin ekimi haziran ayı başlarında gerçekleştirilirken; geçtiğimiz günlerde mahsuller hasat edildi.250 metrekarelik alanlarda Edirne, Keşan, Romeo, Vasco, Meco, Luna, Baldo, Osmancık ve Efe adları verilen pirinç ekimi yapan Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, bu ekimlerde farklı bir sulama sistemi uyguladı.

DAMLA SULAMA SİSTEMİ İLE TASARRUF

Damla sulama sistemi ile sulanan arazilerde mahsulde verimlilik gözlenirken, su tüketiminde ise yüzde 70 oranında bir tasarruf sağlanmış oldu. Kırsal Hizmetlerden edinilen bilgiye göre elde edilen mahsul geçtiğimiz günlerde Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mekin Tüzün’ün de katıldığı bir etkinlik ile gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Tüzün, pirinç üretimi konusunda bir gayelerinin olmadığını ancak, bölge çiftçisinin bu konuda eğitimli, ileri teknolojiyi kullanarak daha kaliteli ve rekoltesi yüksek ürünleri nasıl elde edebilecekleri konusunda yardımcı olmak istediklerini dile getirdi. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun özellikle kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlara önem verdiğini ifade eden Tüzün, tarım kenti olan Balıkesir’de tarım ürünlerinin kalitesini ve rekoltesini arttırmak için AR-GE çalışmaları yapıyoruz. Gönen ilçemizde pirinç üretimi konusunda AR-GE çalışmalarına başladık.”dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu