GündemÇocukçaEğitim

BİN GÖNÜL KAZANMAYA NE DERSİN?

Savaştepe Fatih Ortaokulu öğrencileri, kitap okumayı çok seviyor. Kütüphanelerindeki kitapları okuyup bitiren bu güzel öğrencilerin daha fazla kitap okuma isteği ile harekete geçen Merhaba Çocukça ekibimizden bugün sizlere bir duyurumuz var: ‘Bir kitap ver bin gönül kazan. Daha fazla kitap ver tüm çocuklarımız okusun’ diyoruz.

‘Çocukça’ sayfamızda her gün bir okulumuza konuk olduk. Bugün ise Savaştepe’deyiz. Savaştepe Fatih Ortaokulu öğrencileri, yeni kurdukları kütüphanede vakit geçirmeyi çok seviyor. Özellikle Balıkesir Valiliğinin de öncülüğünde başlatılan ‘Bengi’ projesi kapsamında kitap okumaya çok daha önem veren bu güzel öğrenciler, kitaplıklarda eksik kalan bölümleri doldurmak istiyor. Savaştepe Fatih Ortaokulu’ndaki Aygül Öğretmene ve sevgili öğrencilerimize kulak verdik. Şimdi de kocaman bir kütüphane oluşturmak için siz değerli okurlarımıza çağrıda bulunuyoruz. ‘Gelin Birlikte Başaralım. Bu güzel okulumuza güzel kitaplar armağan edelim’ Kitap göndermek isteyen okurlarımız kitaplarını MERHABA Gazetemize ulaştırabilirler. Bunun yanı sıra nolu 0551 1091858 whatsapp ihbar hattımıza ve merhabagazete@gmail.com adresimize yazabilirler.

Berkem Arda Şimşek: Ben kitap okumayı çok seviyorum. Kütüphanemizde çok güzel kitaplarımız var. Ama neredeyse hepsini okuduk. Yeni kitaplara ihtiyacımız var. Kütüphanemizde yeni kitapalrımız olursa çok mutlu olacağız.

Mehmet Efe Cura: Ben kitap okumayı çok seviyorum. Kitap insanın en iyi dostudur. Kitap okumayan bir insan yalnız kalır. Biz yalnız kalmak istemiyoruz. Bu nedenle okulumuzda daha da zenginleştirilmiş bir kütüphane istiyoruz.

Burak Hazar: Balıkesir’de Valimiz Ersin Yazıcı, kitap okumanın önemini her defasında vurguluyor. Kitapları önemseyen, kitap okumayı böylesine seven bir valimiz olduğu için şanslıyız. Biz de Savaştepe Fatih Ortaokulu olarak yepyeni kitaplara kavuşmak istiyoruz. Büyük bir kütüphanemiz var ama üçte ikisi eksi. Kitap okumayı çok seven bizler için yeterli gelmiyor.

Ömer Karabacak: Kitaplar bizim en iyi dostlarımız. Ne kadar çok kitap okursak o kadar başarılı oluruz. Bizim kütüphanemizdeki kitaplar yeterli gelmiyor. Daha fazla kitaba ihtiyacımız var. Bize kitap gönderen herkese çok teşekkür ederiz. Umarım kitaplara en kısa zamanda ulaşabiliriz.

Türkçe Öğretmeni Gülcan Uysal: Kitap farklı dünyalara açılan kapıdır. Kitaplar sayesinde kimi zaman uçan bir halıya biner,bilmediğimiz diyarlara seyahat ederiz.Yeni arkadaşlıklar kurar,kimi zaman hüzünlerimizi paylaşır,asla tanımadığımız evlere konuk oluruz.Tarihin sayfalarında koşar;destanlara,trajedilere tanıklık ederiz.Okuma sevginizin hiç bitmemesi dileğiyle…

Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Aygül Cömert : Savaştepe ilçesi Fatih Ortaokulu öğrencilerimizin hizmetine sunmak için kütüphane kurmak istiyoruz. Öğrencilerimizin vizyonunu genişletmek,kelime dağarcıklarını zenginleştirmek ve daha etkili ve düzgün bir Türkçe kullanmalarını sağlamak için okuma kitaplarına çok ihtiyacımız var. Unutmayalım ki bilgi paylaştıkça çoğalır ve anlamlı hale gelir.

Kitabın bir tutku olduğunu söyleyen Okul Müdürü Hakan Zeybek, kitap okuyarak öğrencilerin gelişimlerini arttırabileceği gibi geleceğe de umutla bakabileceklerini belirttiler.

Okul Psikolojik Danışmanı Burcu Işık:Kişinin kendini ifade etmesi için zengin bir dünyaya ihtiyaç vardır. Zengin bir dünya içinde zengin bir kütüphane kaçınılmazdır. Zengin yüreklerden minik kalplerin dünyalarına destek bekliyoruz.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu