GündemÇocukça

BİR HAYAT DA SEN VER

Gülser-Mehmet Bolluk Anadolu Lisesinin birbirinden duyarlı öğrencileri kan bağışının önemine dikkat çektiler. Farkındalık yaratmak ve duyarlılık yaratmak amacıyla okullarında düzenlenen ‘Bolluk Kan Veriyor’ etkinliğini MERHABA’ya anlatan gençlere kulak vermeye hazır mısınız?

Gülser-Mehmet Bolluk Anadolu Lisesi öğrencileri, kan bağışının önemine dikkat çekerken, neden kan verilmesi gerektiğini de anlattılar. ‘Bizim de hiç ummadığımız bir anda kana ihtiyacımız olabilir. İşte o zaman neden kan vermemiz gerektiğini daha iyi anlarız’ diyen öğrenciler, kan vermenin neden önemli olduğunu ‘GENÇLİK’ sayfamızda anlattılar.

Elif Sıla Bacanak:  Kan vermek oldukça önemli. Ben herkesin sorumluluklarını yerine getirerek kan vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu gibi durumlarla biz de karşı karşıya kalabiliriz. O nedenle kan vermek aslında toplumsal bir meseledir.Ben herkesin  kan vererek bu konuda duyarlı olmasını istiyorum. Okulumuzda böyle bir etkinlik yapıldığı için çok mutluyum. Ailelerimiz ve öğretmenlerimiz de kan vererek örnek oldular.

Merve Ülgut: Bence sağlıklı herkesin kan vermesi gerekli. Çünkü kan ihtiyacı her geçen gün artıyor. Ve ani durum olduğunda değil de daha öncesinde kan vermeliyiz. Böylelikle acil bir kan ihtiyacı olduğunda daha erken önlem alınabilir. İnsanların hayatı kurtulabilir. Yarın bir gün bizim de kana ihtiyacımız olabilir. Bunun için herkes kan vermeli diye düşünüyorum.

Elif Sena Ünlüerdar: Duyarlılığın gelişmesi ve kan bağışına ilginin artması için kan vermek oldukça önemli. Bence okulumuzda düzenlediğimiz ‘Bolluk Kan Veriyor’ etkinliği çok iyi oldu. Pek çok okula da örnek olduk. Bu tür etkinliklerin daha da arttırılması lazım ki kan ihtiyacını karşılamak için pek çok kişiye ulaşabilelim.

İrem Efe: Şimdiden bize kan vermenin neden önemli olduğu böyle bir etkinlik ile aşılanıyor. Bu çok güzel. Bizler de kan vermenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Her sağlıklı birey mutlaka kan vermeli. İlerde bizim de kan ihtiyacımız doğabilir. İşte o zaman kan vermenin ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlarız.

Betül Altay: Kan bağışı yardımların en önemlisi. Düşünsenize bir insana hayat armağan ediyorsunuz. Bunun için önemli bir adım atıyorsunuz. Bence herkes kan vermenin bilincine varmalı ve belli aralıklarla kan vermeli.

Ece Nalbant: Kan vermek oldukça önemli. Biz de bu kapsamda hazırladığımız proje ile örnek olduk bence. Ailelerimiz, öğretmenlerimiz kan vererek ne kadar duyarlı olduklarını gösterdiler. Herkes belirli aralıklarla kan vermeli.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu