Çocukça

BİR KALEM BİN HARF

Okuma-Yazmayı Öğrenip “Mini Mini Birler” oldular.

 

Ayşebacı İlkokulu 1.sınıf öğrencileri okuma ve yazmayı öğrendiler. Daha düne kadar resimlerine bakıp merak ettikleri hikaye ve masal kitaplarını şimdi kendileri okuyup anlayabilir hale geldiler. En sevdikleri kitapları da anlatan birinci sınıf öğrencileri okuma-yazma sevinçlerini ‘ÇOCUKÇA’ sayfamızda paylaştılar.

Okul ile tanışan minik öğrenciler, uzun uğraşlar sonucu okuma ve yazmayı öğrendiler. Ellerinde kalemleriyle birbirinden güzel cümleler oluşturan Ayşebacı İlkokulu 1. Sınıf öğrencileri, eğlenceli geçen okuma-yazma maceralarını anlattılar.

“Mini Mini Birler” yeni öğrenmenin de verdiği heyecanla kitap okumayı çok seviyorlar.

 

Mehmet Yaşar: “Yazı yazmak çok güzelmiş. Ben artık ne görürsem yazıyorum. Ne görürsem de okuyorum. Çizmeli Kedi kitabını çok severdim. Artık istediğim her kitabı rahatlıkla okuyabiliyorum.”

 

Ayşe Çakır: “Biz okuma ve yazmayı öğrendik. Çok mutluyum. Artık istediğim gibi yazı yazabiliyorum. Ben en çok Kırmızı Başlıklı Kız kitabını okumayı seviyorum.”
Hayal Kaya: “Yazı yazmak çok eğlenceliymiş. Öğretmenimiz bize bir şeyler söylüyor biz de yazıyoruz.  Sonra kitaplar okuyoruz. Ben okuma ve yazma öğrendiğim için çok mutluyum. Rapunzel masalını okumayı da çok seviyorum.“
Nehir Toprak Çobanoğlu: “Ben okuma ve yazmayı öğrendim. Onun için çok mutluyum. Anneme, öğretmenime mektuplar yazıyorum. Her şeyi okuyabiliyorum. Mesela sevdiğim masalları ve hikayeleri okuyabiliyorum. Ben en çok Karga ve Kedi masalını seviyorum.”

 

Belinay Bozdemir: “Ben kitap okuyabiliyorum artık. Yazı yazıp istediğim kitapları okuyorum. Pamuk Prenses kitabını okumayı çok seviyorum. Bazen de kardeşime mektup yazıyorum. Mektup yazmak da çok güzel.”
Sümeyye Öykü Kara: “Okuma ve yazmayı öğrendik. Ben okumayı çok merak ediyordum. O yüzden çok sevindim. Şimdi istediğim kitapları okuyorum. En fazla Çizmeli Kedi kitabını okumayı seviyorum.”
Hayrettin Kemal Bozça: “Ben okuma ve yazmayı öğrendiğim için çok mutluyum. En çok okumayı sevdim. Sevdiğim kitapları kendi başıma okuyabiliyorum. Süpermen kitabını da çok seviyorum.”
 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu