GündemDünyadan Haberler

BİR SEVDADIR BALIKESİR

Sabah Gazetesi Yazarı duayen gazeteci Yavuz Donat SABAH Gazetesi’nin beşinci “İller buluşması.” Kapsamında geçtiğimiz hafta Balıkesir’e geldi.

Vali Ersin Yazıcı ile sıcak bir sohbet yapan Gazeteci Donat, Türkiye’de hemen her ilin nabzını ölçtüğünü belirterek, Balıkesir için ise, “İki denize cephesi olan, Marmara Denizi ile Ege Denizi’nin kucaklaştığı “Huzur veren bir coğrafya.” Tarım deseniz… Var. Turizm deseniz… Var. Sanayi deseniz… Var. Özetle… “Yok yok… Var oğlu var.” Hepsinden önemlisi… “Huzur… Birlik… Beraberlik” var.”dedi.

Gazeteci Yavuz Donat’ı Balıkesir’de ağırlamaktan dolayı onur duyduklarını belirten Vali Yazıcı ise, Türkiye’yi Doyuran İl Balıkesir’de güzel projelere imza atıldığını kaydetti.

BENGİ Projesi ile Türkiye’nin geleceği olan gençlere önemli yatırımlar yaptıklarını ifade eden Vali Yazıcı, “1,5 yıldır bu şehre bir değer katma adına ilk basın toplantısında söylediğim gibi atanmış gibi değil adanmış gibi çalışmalar yaptım. Her işin her şeyin odağında insan var. İnsan olmadan bilim, sanayi, teknoloji ilerleyemeyeceği gibi insan da olmaz.

Bu şehirde eğitimle ilgili, çocukları, gençleri geleceğe hazırlamak adına bir şeyler yapmak adına bir çalışma yaptık. Çalışmamızla 20 ilçemizde Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi hayat buldu. Toplum olarak az okuyan bir toplumuz. Okuma alışkanlığının geliştirilmesi adına tüm okullarımızda haftada en az 2 defa okuma saati yapılıyor.

Başta ben olmak üzere tüm ilçe kaymakamları okullara gidiyor. Değerler eğitimi altında sohbetler ediyoruz. Ben geleceğimizi teslim edeceğimiz gençlerimize ve özellikle meslek liselerine gidiyorum. Orada gençlerin gelecek kaygıları büyük, umutları zayıf. Birlik ve beraberlik olduğunda sanayi, işçi, patron olarak teslim edeceğimizi, geleceğin tüccarı olacaklarını anlatmaya çalışıyoruz. Geleceği onlara teslim edeceğiz. Çağa uygun gençleri yetiştirdiğimizde Türkiye dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olacak. Balıkesir’in gençleri daha donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlanacak. Yetişmiş insan gücüyle günün getirdiği koşullar ile Balıkesir, Türkiye’nin tarım ve sanayide önder şehirlerinden birisi olacak. En kaliteli zeytin yağ, süt bu şehirde üretiliyor.

En kaliteli sanayi ürünleri de inşallah bu şehirde üretilecek.” dedi.

Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Donat, 6 Nisan 2018 tarihli Sabah Gazetesindeki köşesinde Balıkesir izlenimlerine yer verdi: ATANMIŞ DEĞİL… “ADANMIŞ”

Ersin Yazıcı… Rize Valiliği’nden Balıkesir Valiliği’ne atanınca…
Balıkesir’e geldi ve ilk sözü şu oldu:
– Ben bu şehre “Atanmış” değil, “Adanmış” bir valiyim.
Aradan bir buçuk yıl geçti.
Ersin Yazıcı hiç değişmedi.
O hâlâ “Adanmış vali.” Kendini “Hizmete” adamış.
Topluma adamış.
Ve… Alkışlayarak paylaşalım…
“Eğitime” adamış.
BALIKESİR OKUYOR
Balıkesir’de… Merkezde… 20 ilçede…
“Eğitimi geliştirme projesi” uygulanıyor.
Merkezde… 20 ilçede… Haftada en az iki saat “Kitap okunuyor.” Vali… Belediye Başkanı…
Kaymakam… Polis… İşadamı…
Mühendis… Doktor… Subay…
Avukat… “Okul okul dolaşıyorlar.” Öğrencilerle birlikte kitap okuyorlar.
Amaç… “Okuma alışkanlığını” geliştirmek.

Amaç… “Gençleri geleceğe hazırlamak.” Vali Ersin Yazıcı her hafta en az iki okula gidiyor ve bıkmadan, usanmadan aynı sözleri tekrarlıyor:
– Bu ülkeyi… Bu şehri sizler ileriye taşıyacaksınız… Geleceğe çok iyi hazırlanmalısınız.
Bravo Valim… Yaşa… Varol.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu