Görüntülü HaberlerGündemSiyaset

“Birliğimiz Başımızın Tacı”

‘‘BİRLİĞİMİZ BAŞIMIZIN TACI’’

 

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, referandum çalışmaları kapsamında MHP İl Başkanlığı ve MHP Altıeylül İlçe Başkanlığı’na ziyarette bulundu. Altıeylül İlçe Başkanlığı’na giderek ortağa ziyarette bulunan Kafaoğlu, önemli mesajlar verdi.

 

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, MHP Altıeylül İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek MHP Altıeylül İlçe Başkanı Orhan Dereli ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi. Referandum çalışmalarıyla ilgili istişarelerde bulunan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve MHP Altıeylül İlçe Başkanı Orhan Dereli ortak çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Ziyaretin sonunda MHP Altıeylül İlçe Başkanı Dereli tarafından Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na Türk Bayrağı ve Kuran’ı Kerim hediye edildi. Hediyeleri öpüp başına koyarak alan Başkan Kafaoğlu ise Altıeylül’ü temsilen Şadırvan’ı Dereli’ye takdim etti.

 

Kafaoğlu ‘Referandum Artık İstiklal Meselesi’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tavrının çok önemli olduğunu söyleyen Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ’15 Temmuz darbe girişimi sırasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerimiz dik durdular. Demokrasiden yana tavır aldılar. Millet iradesinden büyük güç yoktur diyerek hem meydanlara çıktılar hem de er meydanında ülkeleri için yapabileceklerini gösterdiler. Referandum sürecinde de Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli net bir tavır ortaya koydu. ‘Mevzu bahis vatansa, gerisi teferruattır’ dedi. Hakikaten şu anda bir vatan meselesi var. Yüzyıldan bu yana Türkiye’ye biçilen bir rol vardı. Artık Türkiye, kendi ayakları üzerinde duran, bölgesinde, dünyada söz sahibi olan bir ülke konumuna doğru gidiyor. Bu doğrultuda Devlet Bahçeli de açık bir tavır sergiledi. ‘Doğu Perinçek ve hayırcılarla olmaktansa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan le olurum’ dedi. Şu süreçte bu söylem çok önemli. Güçleri birleştirmek lazım. Referandum artık istiklal, istikbal ve istikrar meselesi.

 

Başkandan Zeytin Dalı

Parti içi ve parti dışı tüm küskünlükleri bırakarak bir araya gelmenin öneminden bahseden Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ‘Allah’ın izniyle Türk Milleti’ne diz çöktüremeyecekler. Referandumdan da milletimiz ‘Evet’ oyunu verecek. Bu anlamda da kırgınları bir yana bırakmak lazım. Bir olmamız, diri olalım lazım. Gerek parti içi gerekse parti dışı kırgınlıkları bir kenara bırakıp, hep birlikte Türkiye olmamız lazım. Bundan sonra işimiz bir vatan mücadelesidir. Kurtuluş Savaşı’ndan sonra en önemli mücadele. Bu süreçte hep birlikte güçleri birleştirerek en güzel neticeyi alacağımızı düşünüyorum. Biz her şeyi bir kenara bırakarak güçleri birleştirmeyi önemsiyoruz’ ifadelerini kullandı.

 

Dereli’den Ortak Çalışma Mesajı

Referandum sürecinde Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile birlikte çalışabileceklerini söyleyen MHP Altıeylül İlçe Başkanı Orhan Dereli, referandumda Altıeylül’den rekor denecek düzeyde bir ‘Evet’ alınabileceğini söyledi.

 

Atıcı ‘Krizden Faydalananlar Var’

Bazı kesimlerin krizden faydalanma politikası izlediklerini söyleyen Başkan Atıcı, ‘Yenikapı ruhu diye ifade edilen ama bence Kuva-yi Milliye ruhu olan birliktelik memnuniyet edici. Bu ruhu bozmak isteyenlere karşı durmalıyız. Kriz yönetiminden faydalanan kesimler, krizin bu ülkeyi düşünmeden kendileri için daha faydalı olacağına inandılar. Bu düşünceler içerisinde birşeyleri şekillendirdiklerini düşünüyoruz’ ifadelerini kullandı.

 

Atıcı ‘Herkes Hakkettiğini Yaşar’

Başkan Atıcı, ‘Eğer ülke menfaatleri önemliyse bir ruh olması gerektiğini düşünüyoruz. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin dediği gibi ‘Önce ülkem ve milletim. Sonra partim ve biz’. Böyle bir zihniyet ülkemiz için her zaman fayda sağlar. Mustafa Kemal Atatürk nasıl fedakarlıklar yaptıysa, sonra gelenler de aynı fedakarlıkları yapacak. İnsanlar da inşallah doğruları görecektir. Ama görmezse de her millet, layık olduğu hayatı yaşayacak. Biz insanımızın sağduyulu olduklarını da düşünüyoruz’ ifadelerini kullandı.

 

Atıcı ‘Halkçılar Ama Halktan korkuyorlar’

Ülkemiz için bu süreçte önemli bir karar vermemiz gerekiyor. Bizler de ‘Evet’ noktasında buluştuk. Bunun öncülüğünü de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptı. Bu ülke için mutlaka fedakarlık yapacak insanlara ihtiyaç var. Bu noktada millet doğru kararı verecektir. Ama birileri korkuyor. Birileri halktan korkuyor. Halka gidilmesinden korkuyor. Hem ‘Halkçıyım’ diyeceksin, hem de halktan korkacaksın. Bu olmaz. 2014 yılında halktan korkulmadı. 2007’de korkulmadı. Vatandaş istediğini söyleyebilir. Ama bizim doğru şekilde anlatmamız lazım. ‘Hayır’demek için elle tutulur hiçbir şey yok’ ifadelerini kullandı.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu