GündemÖzel Haberler

BİTKİLERİNİZ ÖLMESİN İSTİYORSANIZ DİKKAT!

Evlerin vazgeçilmezi olan salon bitkilerinin bakımında nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Çiçekçi Yunus Bayram Akan, bitki yetiştirmenin püf noktalarını MERHABA okurlarıyla paylaştı.

Kışın özellikle salon bitkilerinin rahatlıkla yetiştirilebileceğini söyleyen Çiçekçi Yunus Bayram Akan Areka, Benjamin, Sukulent gibi bitkilerin her birinin ayrı ayrı bakım istediğini dile getirdi.Bitkilere dair tüm bilinmeyenler ve bakım sırları haberimizde…

EVLERİN VAZGEÇİLMEZİ ‘AREKA’

Özellikle geniş salonlarda Areka bitkisinin çok kullanıldığını söyleyen Çiçekçi Yunus Bayram Akan, “ Her daim yeşil kalan evlerin ve ofisleri süsleyen areka.Direk gün ışığına çok fazla gerek duymayan bir bitki. Kış ve yaz ayları oda sıcaklığında bakılmalı. Haftada bir kez sulanmalı. Güneş gören kısımlarında eğilmeler oluşabilir bu nedenle daha çok gölge alanlarda kalmalı. Bunu önlemek için yön değiştirilmeli” dedi.

EN KOLAY BAKIM ‘ANTORYUM’

Antoryum’un oldukça kolay bir bakımı olduğunu söyleyen Akan, “Antoryum en basit çiçek bakımına sahiptir. Genel olarak kırmızı çiçeklere sahiptir. Haftada 2 kez sulanması yeterli. Direk güneş ışığından korunmalı. Kuruyan yaprak ve çiçekleri mutlaka kesilmeli. Bu bitkiye 1 kez vitamin takviyesi yapılabilir. Benjamin bitkisi de alternatif ışık kaynaklarından da beslenebilir, bu nedenle direkt olarak güneş ışığı istemez. Hangi mevsimde olursa olsun, bulunduğu ortam, oda sıcaklığında olmalı.Haftada bir kez sulanmalı. 6 ayda bir vitamin takviyesi yapılabilir. Difenbahya ev ve işyerlerinde büyütülmesi çok basit bir bitki.Uzun ve geniş yaprakları mevcut.Difenbahya rahat gelişebilmek için güneş ışığına ihtiyaç duyar.Yaz aylarında haftada 2 kez sulanmalı. Kış ayları ise haftada 1 kez yeterli. Yılda bir kez de gübreleme yapılabilir” şeklinde konuştu.

SUKULENT RADYASYONU TOPLUYOR

Sukulentlerin dikensiz bir kaktüs türü olduğunu söyleyen Çiçekçi Akan, “Sukulent dikensiz bir kaktüs türüdür. Suyu çok fazla sevmez, çünkü kendi suyunu yaprağı içinde depolayabilir. 15-20 günde bir hafif bir şekilde sulaması yapılmalı.Aydınlık ortamı seven sukulentlerin yılda bir kez çiçekleri olur. Radyasyonu toplama özelliği olan sukulent son zamanlarda iyice tercih ediliyor. Sukulent çok hızlı uzayan bir bitki aynı zamanda” ifadelerini kullandı.

“HER BİTKİ AYRI AYRI DEĞERLENDİRİLMELİ”

Her bitki bakımının kendine göre değişiklik gösterdiğini belirten Çiçekçi Yunus Bayram Akan, “Her çiçek kendi özellikleri ve çeşidine göre bakımı açısından da değişiklik gösterir. O nedenle alınan bitkinin özellikleri ve bakımı hakkında detaylı bilgi edinilmeli. Mesela sukulent, guzmanya, Benjamin birbirinden çok farklı bitkiler. Bakımı da ayrı ayrı olacaktır. Bunun yanı sıra çiçek bakmayı seven bitkileri sevenler kışın, evlerinde salon bitkilerine bakarak zamanlarını güzel bir şekilde değerlendirebilirler. Çiçek sevmeyenler insan da sevmez” dedi

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu