GündemKöşe YazılarıProf. Dr. Nilay ŞAHİN

BİTKİSEL YAĞLARLA BASI TEDAVİSİ YAPTIRDIN MI HİÇ: BENCE DENE!

Nedir bu bası tedavisi veya diğer bir ismiyle akupresur tedavisi önce bunu size anlatmak istiyorum. Bence keşfedilmiş en güzel tedavilerden biri.

Eski Çin tıbbında yer alan bu metod daha sonra batı tıbbı tarafından da uygulanmaya başlamıştır. Bu tedavi hastalığınızın tanısına göre vücuttaki belli noktalara bitkisel yağlar ile yapılan bir masaj şeklidir. Peki bu hangi hastalıklarda ve nasıl uygulanıyor derseniz işte cevabı.

Benim sıklıkla önerdiğim durumlar baş ağrısı, boyun, sırt ve bel ağrıları olup ayrıca diz kireçlenmeleri ve omuz sorunlarında da sık önerdiğimiz bir tedavi yöntemidir. Yine yapılan çalışmalarda akupresur yönteminin bulantı, kusma gibi durumlarda da oldukça başarılı sonuçlar verdiği gösterilmiştir. Bazı romatizmal hastalıklarda da başarı ile kullanılan bir yöntemdir. Çağımızın en sık görülen sorunlarından olan depresyon ve anksiyete de akupresur tedavisinin başarılı olduğu saptanmıştır.

Uygulama yöntemine gelecek olursak öncelikle hastalığın tanısı netleştirilmeli ardından da bu hastalığa uyan vücuttaki noktalar tespit edilmelidir. Her hastalığın kendine özgü noktaları olup bunların titizlikle belirlenmesinde fayda vardır. Ardından bu noktalara yine hastalığın tanısına göre seçeceğiniz bitkisel yağları sürüp belirli bir dozda bası yapmalısınız. Bir akupresur seansı sırasında, yumuşak bir masaj masasına rahat bir pozisyonda uzanmalısınız. Uygulayıcı, vücudunuzdaki akupresür noktalarına hafifçe basmalı ve uygulama sırasında çok yoğun bir ağrı hissetmemelisiniz. Bir oturum yaklaşık bir saat sürmekte ve en iyi sonuçlar için birkaç seansa ihtiyacınız olabilmektedir.

Hepinize bu keyifli tedaviyi denemenizi öneririm. Sağlıklı ve mutlu bir hafta dilerim…

 

Prof. Dr. Nilay Şahin
Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı
www.drnilaysahin.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu