İlçe HaberleriGündem

‘Biz dünyaya değil dünya bize ayak uydursun’

‘BİZ DÜNYAYA DEĞİL DÜNYA BİZE AYAK UYDURSUN’

 

Yeni yıla girerken doğaya ve çevreye duyarlılığı artırmak amacıyla ağaç kesilmedi, fidan dikildi. Dünyanın gelenekselleştirdiği çam ağacı kesme ve süsleme adetinin aksine yeni fidanlar yeşertmenin hedefleri olduğunu söyleyen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın öncülüğünde  bin adet çam fidanı vatandaşlarla buluştu.

 

YILBAŞI FARKINDALIĞI

Terörle mücadelenin üst düzeyde yaşandığı ve zor günlerden geçen ülkemizde yılbaşı kutlamalarında dünyanın geleneğini sürdürmek yerine çevresel farkındalık yaratmanın daha anlamlı olacağını söyleyen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, fidanları toprakla buluşturarak en anlamlı yılbaşı kutlamasını gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

 

AĞAÇ KESİLMEDİ FİDAN DİKİLDİ

Başından sonuna çevresel duyarlılığın ön plana alındığı projede ‘Yeni yıla ağaç keserek değil, fidan dikerek girelim’ sloganı kapsamında bin adet çam fidanı 2016’nın son gününde vatandaşlara dağıtıldı. Dağıtılan fidanların poşet yerine atık gazetelerden yapılan kese kağıtlarına konularak dağıtılması da gözden kaçmadı.

 

Sındırgı’da  farkındalık yaratmak amacıyla yeni yıla özel bir kampanya başlatıldı.

Çevreye olan duyarlılığı ile bilinen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın projesi ve Sındırgı Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen “ Yeni Yıla Ağaç Keserek Değil, Fidan Dikerek Girelim” kampanyası ile 1000 adet fıstık çamı fidanı 2016’nın son gününde vatandaşlara dağıtıldı.

 

Sındırgı Belediyesi Basın Birimi’nin haberine göre, Hıristiyanların Noel bayramı olarak kutladığı 31 Aralık gününün Müslümanlar için bir anlam ifade etmediği belirtilirken, kesilen ve süslenen çam ağaçlarının yerine yeni yeşerecek fidanlar dağıtılarak sosyal mesaj verildi. Uygulamayı takdirle karşılayan çok sayıda vatandaş meydanı doldurdu.

 

Yavaş ‘Böyle Bir Ortamda Bize Yakışmazdı’

Terörle mücadelenin üst düzeyde yaşandığı bir ortamda yılbaşı kutlamanın yakışmayacağını söyleyen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş  “ 2016 yılındaki  sıkıntıların 2017 yılında yaşanmayacağını umut ediyorum. Bu millet bir ve beraber oldukça hiç kimse bu vatana dokunamaz. Bunun tek bir yolu var. Siyaset ayrımı gözetmeksizin vatan için bayrak için bir olacağız. Nasıl düşünürsünüz bilmem. 2016 bitiyor, 2017 ye giriyoruz. Ama dünya hiç Ramazan, Bayramı’nı, Kurban Bayramı’nı kutlamıyor, Hıristiyan alemi. Ama biz yıllardan beri kutluyoruz yılbaşını. Yeni bir yıl güzel. Yeni umutlar etmek güzel. Takvimle işimiz yok. Ama Avrupa’nın  adet ve geleneklerini bu ülkede yaşatmaya çalışmak, özelliklede şehit cenazelerinin olduğu, PKK ile mücadele edilen, FETÖ ile mücadele edilen bir ortamda yılbaşı kutlamak bize yakışmaz. Özellikle bu adeti kim çıkardıysa ormanlardan çam keserek insanlar onları ışıklarla süsleyerek bu memlekette bir şey göstermeye çalıştılar. Biz de dedik ki iş değişik olsun, farklılık olsun,  orman müdürümüzden bir ricada bulunduk, bir fikir geliştirdik. Biz de vatandaşlarımıza canlı birer fidan verelim ki onlar da diksinler. Büyütsünler. Çünkü Peygamber Efendimizin, bir sözü var “ Kıyametin kopacağını duysanız elinizde de bir fidan varsa onu dikin” diyor. Ölmeden önce yapacağımız tek iş ağaç dikmek. Bu ülkede ormanları korumak, nefes aldığımız ortamları yok etmemek en büyük görevimiz. Bu vesile ile böyle bir farkındalık yaratmak için kampanya yaptık. 2017 yılının ülkemize ve tüm dünyaya barış huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. “ ifadelerini kullandı.

 

Fidanlar Poşet Yerine Kese kağıtlarında

Sındırgı’da yapılan fidan dağıtımı ise poşet yerine Sındırgı Belediye personeli ve hayat ağacı grubu tarafından atık gazeteler kullanılarak yapılan kese kâğıtlarının içine konularak gerçekleştirildi.

dağıtım töreninde konuşan Sındırgı Orman İşletme Müdürü Bekir Doğan Demir “ Sındırgı’nın yürekli insanları 2017 yılına inşallah ağaç keserek değil fidan dikerek gireceğiz. Başkanımız sayesinde Sındırgı tarihinin belki en büyük hizmetlerini alıyor. Hepinizin huzurunda başkanımıza gönülden teşekkür ediyorum. 2017 yılı umut dolu, mutluluk dolu bir yıl olmasını diliyorum. “ dedi.

 

Farkındalık yarattı

Konuyla ilgili açıklama yapan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ise “ 2016 yılındaki  sıkıntıların 2017 yılında yaşanmayacağını umut ediyorum. Bu millet bir ve beraber oldukça hiç kimse bu vatana dokunamaz. Bunun tek bir yolu var. Siyaset ayrımı gözetmeksizin vatan için bayrak için bir olacağız. Nasıl düşünürsünüz bilmem. 2016 bitiyor, 2017 ye giriyoruz. Ama dünya hiç Ramazan, Bayramı’nı, Kurban Bayramı’nı kutlamıyor, Hıristiyan alemi. Ama biz yıllardan beri kutluyoruz yılbaşını. Yeni bir yıl güzel. Yeni umutlar etmek güzel. Takvimle işimiz yok. Ama Avrupa’nın  adet ve geleneklerini bu ülkede yaşatmaya çalışmak, özelliklede şehit cenazelerinin olduğu, PKK ile mücadele edilen, FETÖ ile mücadele edilen bir ortamda yılbaşı kutlamak bize yakışmaz. Özellikle bu adeti kim çıkardıysa ormanlardan çam keserek insanlar onları ışıklarla süsleyerek bu memlekette bir şey göstermeye çalıştılar. Biz de dedik ki iş değişik olsun, farklılık olsun,  orman müdürümüzden bir ricada bulunduk, bir fikir geliştirdik. Biz de vatandaşlarımıza canlı birer fidan verelim ki onlar da diksinler. Büyütsünler. Çünkü Peygamber Efendimizin, bir sözü var “ Kıyametin kopacağını duysanız elinizde de bir fidan varsa onu dikin” diyor. Ölmeden önce yapacağımız tek iş ağaç dikmek. Bu ülkede ormanları korumak, nefes aldığımız ortamları yok etmemek en büyük görevimiz. Bu vesile ile böyle bir farkındalık yaratmak için kampanya yaptık. 2017 yılının ülkemize ve tüm dünyaya barış huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. “ dedi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu