GündemDünyadan HaberlerEğitim

BİZ HEP BİRLİKTE ANADOLUYUZ

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında; Adıyaman’dan Balıkesir’e gelen 94 misafir öğrenci, Vali Ersin Yazıcı’ya ziyarette bulundu.

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yürütülen ‘Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden binlerce öğrencinin Batı illerinde misafir edildiğini aktaran Vali Ersin Yazıcı, “Öncelikle sizleri Balıkesir’de görmekten, burada ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Balıkesir’de geçireceğiniz günlerin sizlerde unutulmaz güzel anılar bırakmasını ve keyif almanızı diliyorum. Sizleri çok seviyoruz, Balıkesir’e hoş geldiniz” diye konuştu.

BALIKESİR’İN BÜTÜN GÜZELLİKLERİNİ GÖRMELİSİNİZ
Vali Ersin Yazıcı öğrencilerle tanışarak onlara Balıkesir hakkındaki düşüncelerini sordu. Balıkesir’in Kazdağları, adaları, tarihi yerleri ve kültürü ile çok zengin bir il olduğuna dikkat çeken Vali Yazıcı, çocuklara Balıkesir’de kaldıkları süre zarfında Balıkesir’in bütün güzelliklerini görmelerini tavsiye etti.

BİZ HEP BİRLİKTE ANADOLUYUZ
Vali Yazıcı, bu ziyaretlerin değişik illerdeki öğrencilerin yeni dostluklar edinmeleri, değişik kültürleri ve coğrafyaları tanımaları bakımından çok önemli bir eksikliği giderdiğini söyledi. Çocukları daha önce hiç görmedikleri şehirlere götürerek, bilgi ve deneyimlerini geliştirmelerini ve kalıcı dostluklar kurmalarının amaçlandığını ifade eden Vali Yazıcı, “Çocukların yeni deneyim kazanması demek, geleceğe olan inançlarının, umutlarının güçlenmesi demek. Çocuklarımızı kaynaştırmak, ülkemizi tanımalarını sağlamak, Türkiye’nin değişik yerlerindeki kültürleri, tarihi eserleri, yapıları, şehirlerimizi görmeleri onların geleceği için de çok önemlidir. Çünkü Kurtuluş Savaşında, Çanakkale’de, terörle mücadelede birçok noktada hep birlikte mücadele ettik. Biz hep birlikte Anadoluyuz. Bu vesileyle bu projenin yapılmasında, hazırlanmasında, düşünülmesinde emeği geçen herkese çocuklarımız adına, ülkemiz adına şükranlarımızı sunmak istiyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu