GündemKöşe Yazıları

Biz kullandıkça onlar kazanıyor..

Dünyanın en büyük şirketlerinin saatlik kazançlarına ilişkin bir araştırma yapan Forbes, pek çok kişiyi şaşırtmayı başardı. Neredeyse saat başı küçük bir şirket kadar kazanç sağlayan Apple, Amazon, Microsoft gibi devlerin ne kadar kazandığını biliyor musunuz?

 

Silikon Vadisi merkezli şirketlerin yer aldığı Forbes listesinde saatlik kazançlar dudak uçuklatır cinsten. Çoğumuzun günlük hayatında bulunan bu teknoloji devlerinden en çok kazananı hiç şüphesiz Apple oluyor. Halihazırda dünyanın en değerli firması olan ve tahttan bir süre daha inmeyecek Apple’ın saatlik kazancı 29.1 milyon dolar seviyesinde.

 

Apple’ın hemen arkasında ise son yılların en bomba şirketlerinden olan Amazon bulunuyor. Son haftalarda istediği kazancı sağlayamayan Amazon’un saatlik hesap ile 26.2 milyon dolar kazandığı ifade edildi. Bu anlamda değerine değer katan firmanın bir gerisinde Google bulunuyor. Google’ın kazancı da 15.6 milyon dolar olarak ölçülmüş.

 

Listenin devamında yer alan Microsoft 13.5 milyon dolar, donanım üreticisi Intel  8.9 milyon dolar kazanıyorken Facebook ise şaşırtıcı olarak yalnızca 6.4 milyon dolar kazanıyor. Listenin son sırasında bulunan Netflix’in saatlik 1.9 milyon dolar gibi bir kazanç elde ettiği dile getirildi.

 

Balıkesir’in ihracatı ne durumda?

 

TÜİK ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre Balıkesir’de ihracat 2018 yılı temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 29,5 artarak 57 milyon 955 bin 510 dolar, ithalat yüzde 11,2 azalarak 36 milyon 764 bin 095 dolar olarak gerçekleşti. Bir önceki aya göre ise Balıkesir’de ihracat yüzde 30,3 artarken, ithalat yüzde 0,1 arttı.

 

Bu yıl temmuz ayında Balıkesir’den yapılan ihracat miktarları fasıllara göre incelendiğinde en büyük pay 12 milyon 187 bin 360 dolar ile elektrikli makina ve cihazlar, ses kaydetme-verme, televizyon görüntü ses kaydetme-verme cihazları, aksam parça ve aksesuarı olurken bu faslı 9 milyon 914 bin 913 dolar ile etler ve yenilen sakatat ve 4 milyon 645 bin 154 dolar ile motorlu kara taşıtları, traktörler, bisikletler, motosikletler ve diğer kara taşıtları, bunların aksam, parça ve aksesuarı faslı takip etti.

 

Yani bu dev şirketlerin bir saatlik kazancına yetişemedik..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu