GündemEkonomi

“BİZDE DESTEKÇİYİZ”

Balıkesir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kula’nın ev sahipliğinde Balıkesir’de faaliyet gösteren yem sanayicileri Balıkesir Ticaret Borsası Meclis Toplantı Salonun’da biraraya geldi.

Borsa Başkanı Kula, “Enflasyonla Mücadele Programı”na destek için biraraya geldiklerini bildiren Borsa Başkanı Kula, “Toplantıya Katılan Balıkesir’in Yem Sanayicileri Olarak, Hükümetimizin Açıkladığı Enflasyonla Mücadele Programını Destekliyoruz ”dedi.

“YÜZDE 50 İTHAL EDİLİRKEN REKOLTEDE DÜŞÜKTÜ”

Kula,“Yem Sanayicileri adına açıklamalarda bulunan Başkan Kula: “Üyelerimiz arasında önemli sayıda yem sanayicisi bulunmaktadır. En son verilere baktığımızda ülkemiz karma yem üretiminin yaklaşık %9’u ilimizde yapılmaktadır. Hayvancılığın en önemli girdilerinden olan yem hammaddesi %50-%60 oranında ithal edilmekte olup buna ilaveten bu yıl rekolte de düşük kalmıştır.”

YEM SANAYİCİSİ FIRSATÇI OLMAMIŞTIR

Borsadan edinilen bilgiye göre, İndirim kararını destekliyoruz diyen Borsa Başkanı Kula, “ Biz yem sanayicileri olarak, düşen döviz kuru, hammadde fiyatları ve Hükümetimizin açıkladığı Enflasyonla Mücadele Programı çerçevesinde alınan indirim kararını destekliyoruz. Balıkesir Yem sanayicisi hiçbir zaman fırsatçı olmamış, hayvancılığın gelişmesinde her zaman lokomotif kuruluşlar olarak üreticinin ve devletimizin yanında yer almıştır. Balıkesir’de hayvancılığın bu düzeye gelmesinde hayvancılıkla iştigal eden cefakar üreticimizin ve diğer sektör temsilcilerinin yanında biz yem sanayicilerinin rolü büyük olmuştur. Balıkesir Yem Sanayicisi, her koşulda üretmeye, ülke ekonomisine ve şehir istihdamına katkı sağlamaya devam edecektir.” Dedi. Kula Yağ ve Emek Yem A.Ş., Balıkesir Yem San. A.Ş. (BALYEM), Tellioğlu Un Gıda San. A.Ş., Çiçek Yağ Has Un ve Yem A.Ş., Kula Gıda Kombinaları A.Ş., Bilcanlı Yem San. A.Ş., Ertemler Un San. Tic. Ltd. Şti., Bigadiç Turanlar Yem, Mar Tüketim A.Ş. (KAY YEM), temsilcileri katıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu