GündemSiyaset

Bostan Büyükelçilerle Konferansta

BOSTAN BÜYÜKELÇİLERLE  KONFERASTA

 

AK Parti Balıkesir milletvekili Kasım Bostan  Büyükelçiler konferansına katıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun daveti üzerine Estonya dostluk grubu başkanı olarak  ‘2023’e doğru Milli Değerler ve Küresel Hedefler’ konulu IX. Büyükelçiler Konferansına katılan Bostan yazılı açıklamada bulundu.

Bostan tarafından yapılan yazılı açıklamada;“ Ülkemiz coğrafi konumundan dolayı sürekli değişen dış politika dinamiklerinin önemli kesişme noktalarında yer almakta ve bu durum temel dış politika konularını da şekillendirmektedir. Ülkemiz, çeşitli isimler altındaki terör örgütleri ile sınır ötesi suç şebekelerinin faaliyetlerinin en yoğun etkileşim içinde bulunduğu  bir konumdadır. Bu yüzden, Türkiye’nin bölgede kararlı ve yapıcı bir dış siyaset takip etmesi daha da önemli hale gelmiştir. Türkiye, ülkeler arasındaki uyuşmazlıkların çözümü ve arabuluculuk konularında eskiye kıyasla çok daha faal bir performans sergilemektedir.’denildi.

 

İŞBİRLİĞİ

Türkiye dışında yaşayan soydaş ve akraba topluluklarının hak ve menfaatlerinin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Mevcut ikili ve çok taraflı işbirliği mekanizmalarının en etkin şekilde çalıştırılması çok önem taşıyor. Bu doğrultuda masadaki her anlaşmanın sonuçlandırılması ve yürürlükteki her düzenlenmenin en etkili şekilde işletilmesi için çabalarımızı daha da arttıracağız.“ ifadelerini kullandı. Bostan konferansa katılan diplomatlarımızdan Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Dünya Ticaret Örgütü daimi temsilcisi Büyükelçi Kemal Madenoğlu, Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve Şili büyükelçisi Naciye Gökçen Kaya ile görüştü ve Avrupa ülkelerinin ülkemize karşı  tutumları ve bu bölgedeki siyasi ekonomik gelişmeler hakkında bilgi aldı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu