GündemDünyadan Haberler

BSM OYUNCULARI SARDES’DE

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen Tiyatro Ekiplerinin, tiyatro sanatçıları, eğitmen ve öğrencilerin buluştuğu Salihli Sardes Uluslararası Dionysos Tiyatro Şenliği bu yıl 3. kez düzenlendi.

Tiyatronun doğduğu topraklarda 300’e yakın tiyatrocunun toplandığı şenlik 30 Haziran- 9 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşiyor. Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı Metin Güler ile “Performans Odaklı Sokak Tiyatrosu” , Şekip Noyan Alpay “Orta Oyunu Tiplemeleri” Yılmaz Arıkan “Oyunculuk Atölyesi” ve Bağımsız Tiyatrolar Birliği Başkanı Kımız Bozkır ile “Augosta Boal ve Köy Seyirlik Tiyatrosu” şenlik kapsamında öğrencilerin yararlandığı bazı atölyeler idi. Şenlik ilk gün yapılan açılış korteji ile coşkulu bir şekilde başlarken kortej boyunca tiyatrocular “inadına tiyatro” “tiyatro hayattır, hayat sokakta” gibi sloganlari şehir merkezi ve köylerde attılar.

Kurulduğundan beri Türkiyedeki tiyatro festivallerini aktif olarak takip eden ve katılım sağlayan Balıkesir Sanat Merkezi BSM Oyuncuları bu yıl da Dionysos şenliğinde yerini aldı. Tanışma gecesinde tiyatroculara merhaba diyen BSM Tiyatro Bölüm Başkanı Cahit Can Tekin 3.kez bu şenlikte olmanın verdiği mutluluk ve onuru dile getirirken, şenliğe “Takım Çalışması ve Motivasyon” atölyesi ile katkı Sağlayan BSM Genel Sanat Yönetmeni Onur Ayan yaptığı açıklamada: Tiyatronun doğduğu, buram buram tiyatro kokan topraklarda biz tiyatrocuların burada toplanarak eski ritüelleri yaşatmamiz çok anlamlı.

Bu şenlikte emeği geçen başta Rasim Aşın olmak üzere tüm gönüllüleri kutluyorum. “Her şeye rağmen tiyatro” dedi..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu