GündemKöşe YazılarıSemra AMAN AKYÜREK

BSO MECLİS BAŞKANINI SEÇECEK YA…

Balıkesir Sanayi Odası seçimleri yapıldı. Şehirdeki sanayicilerin rahat bir nefes aldığı seçime tanıklık edildi. Geçtiğimiz yıllardaki seçimlerde yaşanan hareketlilik bu yıl olmadı diyebiliriz. 17 meslek komitesinin bulunduğu BSO’da ezici bir çoğunlukla Hasan Eğinlioğlu listesi seçimi kazandı.541 üyesi bulunan Sanayi Odasında 369 üye oy kullandı.

Seçime sabah saatlerinde başlandı ve her iki adayda oylarını kullandıktan sonra kulisleri hızlandırdı. Eğinlioğlu sakindi ancak seçimin zor geçtiğini ifade ediyordu. Balıkesir Sanayi Odasının girişinde Mavi bir pankart dikkat çekiyordu ve hemen üzerinde Eğinlioğlu fotoğrafı…Bana Balıkesir Ticaret Odası seçimlerini hatırlattı diyebilirim. Orada da Ticaret Oda binası girişinde pankartlar, bilbordlar adeta kazanan ismi önceden açıklıyordu. Hatırlarsanız BSO seçiminin sonucu belli demiş kazananı önceden yazmıştım. Yanılmamışım. Çünkü,Sanayicilerin şehrin hertülü gerek siyasi, gerek hizmet, gerekse çalışma hayatına katılacak renkleri istemesi göze çarpıyor ve adata kazanan Eğinlioğlu olmalı diyordu. Kazandı Eğinlioğlu ancak, ilk mecliste yapılacak görevlendirmede yer almasını beklediğim önemli bazı isimler var. Örneğin Yırcalı gibi Meclis Başkanlığı yada Sanayi Odasında merkezi bir konumunda bulunabilir. Bulunmalı da…Mavi liste; Yırcalı gibi genç ve başarılı isimleri de üzerinde taşıyordu ve oldukça renkliydi.

Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, Şentaş Madencilik Erhan Ortaköylü ve birkaç meslek erbabı ile birlikte CHP İl Başkanı Serkan Sarı Oda seçimlerinde seçim kapısına yakın istişareler yapıyordu. Şehri konuşuyor ve pürdikkat gelen gideni izliyorlardı. Oldukça keyifli görünüyorlardı ki İl Başkanı Serkan Sarı seçim anlarını yakından takip etti. Kendisi ile sohbet ettiğimde oldukça siyasi konuşarak ‘ben bilmem parti ne diyorsa ben onu söylerim benim dediğim partimin dediğidir’ cümlelerini tekrarlıyor ve seçime dair sohbetimde fazla temkinli konuşuyordu. Seçim günü daha iyi anladım ki bu seçim ne garip ki onun içinde önemliydi…Biz siyasilerin seçimlere karışması doğru değil ifadesini unutmuş gibiydi. Seçim günü oda seçiminin atmosferine kendisini kaptıranlardandı…

Balıkesir Sanayi Odası seçimleri sonrasında Sanayideki gelişmeleri ve sanayici buluşmaları nasıl gerçekleştirilecek bekleyip göreceğiz….

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu