GündemDünyadan HaberlerEğitim

BU GENÇLER Bİ HARİKA!

Sevgili gençler, bugün ‘Gençlik’ sayfamızda 15 Temmuz Anadolu Lisesi öğrencileri var. Hazırladıkları ‘’Gençliğimiz Ortak Geleceğimiz’’ projesi ile akranlarına sporu A’dan Z’ye anlatacak olan gençlerin sesine kulak vermeye hazır mısınız?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2018 yılı gençlik projeleri kapsamında hibe almaya hak kazanan ‘’Gençliğimiz Ortak Geleceğimiz’’ projesini ‘’15 Temmuz Şehitler Gençlik Grubu’’ndaki öğrenciler hazırladı. Sağlıklı yaşamı teşvik etmek ve sporun neden önemli olduğunu anlatmak isteyen gençler, bu proje kapsamında okul ziyaretleri yapacaklar. Sporun tanınmış isimlerini okullarına davet edecekler ve proje sonunda dergi hazırlayacaklar. Projenin detaylarını gençlerden dinlemeye hazır mısınız?

Melih Furkan Yaşar: Ben Türkiye Masa Tenisi şampiyonasında 2. Oldum. Spor yapmayı çok seviyorum. Spor ile uğraşmak beni iyi hissettiriyor. Çünkü spor kötü alışkanlıklardan uzak tutarak sağlıklı bir yaşama yönlendiriyor. Ben de bu projenin içinde yer alıyorum. Tüm arkadaşlarıma da sporun en az bir dalıyla uğraşmalarını tavsiye ediyorum. Spor yapmak hayatımıza disiplini de getiriyor. Bu yönüyle bile çok faydalı.

Yurdanur Afacaner: Ben Taekwondo yapıyorum. Türkiye şampiyonasında 2. Ve Balkan şampiyonasında 3. Olmuştum. Spor yapmayı çok seviyorum. 2015’te spor yapmaya başladım ve bugüne kadar aralıksız sürdürdüm. Sporun bana kattığı faydaları saymakla bitiremem. Daha çok öğrencinin spora başlamasını dilerim. Spor hayata hazırlıyor. Yaşamımızda bize disiplin katıyor.

Göksel Yalçın: Spor yapmak benim yaşam tarzım. Ben de Taekwondo’da Marmara Bölge 3. Sü oldum. Bu konuda pek çok dereceler aldım. Herkes spor yapmalı. En azından bir spor branşı ile uğraşmalı. Spor yapmayan insanlarda yılgınlık, mutsuzluk ve kararsızlık vardır. Ama spor yapanlar hayata daima önde başlarlar. Hayatlarında disiplin vardır.

Arda Emre Kandil: Okul takımımız var ve ben orada basketbol oynuyorum. Basketbol bir takım oyunu başarıyı hep beraber sağlıyoruz. Takım olarak aldığımız pek çok başarılı ödül var. Bu bizi motive ediyor. Spor yapmak oldukça güzel, insana büyük kazanımları var ben herkesin spor yapmasını tavsiye ederim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu