GündemÖzel Haberler

BU İNDİRİMLERİ KAÇIRMAYIN

Ramazan Bayramı öncesi sebze ve meyve fiyatlarının oldukça düştüğü pazarda hareketlilik yaşanıyor. ‘Haydi Balıkesirliler Alışveriş İçin Semt Pazarını Seçin’ kampanyasının yankıları sürerken, pazarcılar da son durumu Büyükşehir MERHABA’ya değerlendirdiler.

Semt pazarlarında hareketlilik başladı. ‘Haydi Balıkesirliler Alışveriş İçin Semt Pazarını Seçin’ kampanyasının yankıları sürerken, pazarda da Ramazan ayı boyunca pazarda sürpriz indirimler yer alacak. Bayram öncesi vatandaşların alışveriş imkanlarını arttırmak için çalışmalar yapan pazarcılar, sebze ve meyvede fiyatları düşürdüler. 50 Kuruştan başlayan fiyatlar yüzleri güldürüyor.

Halil Karakaş: Fiyatlarımız çok uygun. Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlarımız gönüllerince alışveriş yapabilsinler diye bizler fiyatlarımızda indirim uyguladık. Maydanoz 50 kuruş. Taze soğan, marul 1 lira. Yeni mahsul olduğu için taze fasulyelerin kilosu ise 5 TL. Tabi  Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı. Bizler de pazarcılar olarak vatandaşlarımızı semt pazarlarından alışveriş yapmaya davet ediyoruz. Süper marketlerde derin dondurucularda kalmış ve bozulmuş tatsız sebzeler var. Kokusunu, lezzetini kaybetmiş sebze ve meyveler ambalajlı olduğu için fark edilmiyor. Tek avantaj kredi kartı kullanılması. Ama biz pazarda günlük çıkardığımız sebze ve meyveyi çok uygun fiyatlarla satıyoruz.

Fatma Turhan: Ben Halalca köyünden geliyorum. Kendi bahçemden topladığım fasulyelerimi getirdim. Yeni mahsul oluğu için fasulyelerin kilosu 5 TL. Onun dışında fiyatlarımız çok uygun. Ama bayram öncesi fiyatlarımız çok düştü. Ben tüm vatandaşlarımızı pazarlardan alışveriş yapmaya davet ediyorum. Biz üreticiler olarak ne kadar satış yaparsak o kadar çok üretim yapabiliyoruz. Bunun bilincinde olunmalı. Vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz.

Ayşegül Çelik: Ben bahçemden topladığım ürünlerin satışını gerçekleştiriyorum. Birbirinden doğal, taze ve organik ürünleri çok uygun fiyatlara satıyoruz. Vatandaşlarımızın ilgisi de çok güzel. Aynı zamanda Ramazan Bayramı da yaklaştığı için satışlarımız çok iyi gidiyor. Tezgahlarımız akşama kadar boşalıyor. Ayrıca bizim Pazar esnafı olarak tek sorunumuz süper marketler. Süper marketlerde bulunan manav bölümünde sebze ve meyveler derin dondurucularda bekliyor. Ambalajlı paketlerde günlerce kalıyor. Yüksek fiyatlara da satılıyor. Ben vatandaşlarımızın süper marketlere gitmek yerine semt pazarlarına gelmelerini istiyorum. Balıkesir Sebzeciler ve Meyveciler Odası olarak başkanımızın başlattığı ‘Haydi Balıkesirliler Alışveriş İçin Semt Pazarını Seçin’ adlı projeyi destekliyoruz.

Şekibe Yıldız: Semt pazarlarında çok taze sebze ve meyveler var. Biz bahçelerimizden günlük olarak topluyoruz. Tabi ki en taze ve doğal sebze ve meyveyi pazara getiriyoruz. Fiyatlarımız yıllardır aynı. Ne yükseliş ne de düşüş var. Alışveriş için semt pazarlarına gelmelerini istiyoruz vatandaşların. Şimdilerde ‘Haydi Balıkesir Alışveriş İçin Semt Pazarlarını Seçin’ kampanyası ile birlikte vatandaşlarımız semt pazarlarına geliyorlar. İlgi arttı. Bu durum çok güzel. Bu alışverişlerin Bayramda da devam etmesini diliyoruz. Nihan Merve Yılmaz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu