Özel Haberler

BU MAĞDURİYETE NEDEN NE?

Bazı vatandaşlar hangi dairelerin kuraya girdiğini merak ediyor?  Zemin kat ağırlıklı çıkan kura iddiaları kafalarda soru işareti yaratırken yetkililerin bu konuda bir açıklama yapması bekleniyor.

ARSA VERİP BORÇLU ÇIKTILAR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin iştiraki olan Balıkesir Toplu Konut A.Ş.’nin (BALTOK) geliştirdiği proje; Balıkesirlilere nitelikli konut ve yaşam alanı sunmak için yola çıktı ancak beraberinde geçmiş dönemlerde arsa sahibi olduklarını beyan eden mağdur vatandaşların tepkilerini de gün yüzüne çıkardı.

BU MAĞDURİYETE NEDEN NE?

Karesi AVM’de önceki gün gerçekleştirilen toplantı ile kura çekimleri yapıldı. İçeriye alınmayan ve hak iddia eden bazı vatandaşlar, ‘hem arsamızdan hemde paramızdan olduk’ dedi ve MERHABA’ya açıklamalar yaptı. Toplantıda ev sahibi olmak isteyen ve 5 Bin TL yatırarak kuraya katılan vatandaşlar ‘Parayı yatırdık ama sonunu henüz göremiyoruz diyerek tereddütlü olduklarını açıklarken, kimileri de çekiliş sonrası heyecanlı ve mutlu olduklarını belirtti. Tepkilerse kuraya katılamayan ancak arsa sahibi olduklarını iddia ederek elimizde belgelerimiz var diyenlerden geldi.

VATANDAŞA KAPI KAPATTILAR!

BALTOK projesi ile ev sahibi olmak isteyenlerin kura çekimlerinin gerçekleştirildiği programa Balıkesir’de sadece Büyükşehir MERHABA gazetesi ve bir TV kanalı katıldı.Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı gözlenen toplantıda güvenlik görevlilerinin sık sık neresi için çekim yapıyorsunuz diye sormaları ve huzursuz olmaları dikkat çekti.Programa katılan ve arsa sahibi olduklarını söyleyen vatandaşlar ve ev sahibi olma hayalini kuran vatandaşlar Karesi AVM’de uzun süre bekledi.Kura çekilişlerinin yapılacağı duyurulduktan sonra içeriye bazı vatandaşlar alınmadı.ÖZEL RÖPORTAJLAR sayfa 2’de

 

PARA YATIRMADIYSAN GİREMEZSİN!

BALTOK projesiyle birlikte ev sahibi olmak isteyen vatandaşların kura çekimi Karesi AVM’de gerçekleşti. 5 Bin TL yatırarak kura çekimine katılanlar salona alınırken, bu parayı yatıracak imkanı olmayanlar ise salondan içeri alınmadı.

Karesi AVM Toplantı Salonu’nda yapılan kura çekimine, 5 Bin TL ödeme koşulunu sağlayarak katılan vatandaşlar, kimlikleriyle birlikte isimleri okunduğunda hazırlanan kürelerden dairlerini seçtiler. Zemin kat dairelerin verilmesinden yakınanların yanı sıra ilk defa ev sahibi olacakların heyecanları ve mutlulukları da gözlendi. Kura çekimini yapan ve yeni evlerini almada ilk adımı atanlar düşüncelerini Büyükşehir MERHABA okurlarıyla paylaştılar. Kendilerine ‘BALTOK Mağdurları’ diyen ve kura çekimi için gereken 5 Bin TL’yi maddi imkansızlıklardan ötürü yatıramadıklarını söyleyen vatandaşlar ise salona alınmadı.

Recep Güneş: Kura çekimi için 5 Bin lira ödedim. Çekilişten sonra 16 bin lira daha istediler ama bakalım nasıl vereceğiz bilmiyorum. Hayırlısı. Memnunum ama. Eşim yüksek katta olmasını istiyordu. Allah kalbimize göre nasip etti.

Mehmet Elçi: 5 Bin lira ödedim ve çekilişe katıldım. Bundan sonrasını bilmiyorum artık. Çekilişte bana B-1 ikinci kat, 11 nolu daire çıktı. Şimdilik memnunuz ama bundan sonraki süreç nasıl işleyecek hiç bilmiyoruz. Ne söylerlerse o artık.

Serpil Demir: Bizim Baltok’un yapıldığı yerde arsamız vardı. Arsaları ödedik ve ondan sonra da 5 Bin lira para ödedik. Çekilişte zemin kat daire çıktı ama hiç memnun değilim. Niye memnun olalım. Özellikle bizim gibi arsası olanlara zemin katları ayırmışlar. Ama satılanlar yüksek katlı konforlu daireler. Ben haksızlık olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra da 125 lira daha para yatıracağız. Ondan sonra ne olacak bilmiyorum.

Mustafa Tokmak: Ben peşinat olan 5 Bin lirayı yatırdım. İnşallah bundan sonra yüzde 20’lik dilimi de yatırınca evi almaya çalışacağız. B-5 çıktı bize. Şanslıymışız. Bundan sonra da inşallah çok iyi olur. İnsanlarımızın menfaatlerine uygun, devletimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

‘İÇERİ ALINMADIK’

Ramazan Küçük: Biz de Baltok’a kayıt yaptırdık ama 5 Bin lirayı ödemediğimiz için  kura çekimine alınmadık. Bizi çağırmadılar. En başından bize Baltok’tan mektup geldi. Bu mektup üzerine biz belediyeye gidip başvurumuzu yaptık. ‘Para yatırın’ dediler. Ben yatıramam dedim. İmkanımız yoktu. Bizim arsamızı da aldılar. Bu belediye bugün varsa yarın yok. Şimdi arsamızdan da olduk. Paraları yatırsak paramız da yanacak. Ben itiraz ediyorum ve arsamın parasını istiyorum. Bana bin lira para veriyorlar. Ben mahkemeye veriyorum. Dökümanlarım, tapu tasdik belgem elimde. Cumhurbaşkanı’na kadar ulaşacağım. İçeri giremeyenlere tekrar düzenleme yapılıp, bizi çağıracaklarmış. Ama bu da söylenti. Kura çekimine katıldık. Bizi içeri almadılar. Bir sürü güvenlik de koymuşlar.

Dursun Kandemir: Ücretini yatırmadığımız için bizi kura çekimine sokmadılar. 5 Bin lirayı ödeyecek gücümüz yoktu. Bundan sonra da bin 500 lira taksitle, ardından da 20 bin lira yatırıp bir 10 sene ev sahibi olmak için uğraşacakmışız. Arsası olan yüzde 90 vatandaşımız bu şartları taşımıyor. Biz yasal hakkımızı arayacağız. Bu ücretleri ödememiz imkansız. Arsa sahiplerinin yüzde 10’u içeri girip kura çekimine katıldı. Bizleri düşünmeleri lazım. Hem arsa sahibiyiz hem de mağduruz. Normal bir daire de satın almak istesek 200 bin lira. Bu evler de bize 200 bin liradan veriliyor. Aslında arsanın yerine birer daire verip, helalleşmesi lazım. Belediye Başkanımıza da bu yakışırdı zaten. Ama bu yapılanlar hiç yakışmadı. Kamil Akyürek & Nihan Merve Yılmaz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu