GündemEkonomiGörüntülü Haberlerİlçe Haberleri

Burhaniye’de gece açılan zeytinyağı pazarına ilgi arttı

Burhaniye ilçesinde 4 yıl önce iki stantla başlayan zeytinyağı gece pazarı, 8 stantta çıkarken pazara tatilcilerin ilgisi ise artış gösterdi.

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, zeytinyağı markalarının sayısı 25’i geçerken, İskele de Zeytinyağı pazarı kuruldu. Akşam saatlerinde başlayan Pazar ilgi görürken, 4 yıl önce 2 stantla başlayan pazardaki stant sayısı 8’i buldu. Gece pazarını gezmeye gelen vatandaşlar, oluşan zeytinyağı pazarını da ziyaret ederken, zeytin, zeytinyağı ve zeytinyağı sabunu satın alıyorlar. Zeytinyağının litresi 20 ile 30 lira arasında alıcı buluyor. Geze pazarında stant açan üreticiler, stant sayısının artmasından memnun olduklarını söylediler.

ÜRETİCİLER SATIŞLARDAN MEMNUN

Gece pazarında iki yıl önce stant açtıklarını söyleyen üreticilerden Gülsüm Büyükmutlu, pazarda en çok taşbaskı zeytinyağlarının ilgi gördüğünü söyledi. Körfezin zeytin ve zeytinyağı ürünlerini de tatilcilere tanıttıklarını ifade eden Büyükmutlu, “2 sene önce stantlarımız daha azdı. Bu sene çoğaldı. Taşbaskı ürünleri ilgi görmektedir. Bunların tanıtımı yapmaktayız” dedi.

Burhaniye Belediyesi tarafından üretilen zeytinyağlarını satan Selçuk Işık ise pazarın ilçeye canlılık kazandırdığını söyledi. Işık şöyle konuştu:  “Ziraat teknikeriyim. Zeytincilik mezunuyum. Biz buraya geldiğimizde İskele de 2 tane zeytinyağı satan şirket vardı. Şu anda 7-8 zeytinyağı satan şirket var. Büyük bir Pazar oluştu. Bu büyük pazarda Belediyenin de katkısı olduğunu düşünüyorum. Şu anda satışlarımız çok iyi. Belediye  olarak, litrelik, 2 litrelik, 3 litrelik ve 5 litrelik ambalajlarda zeytinyağı satıyoruz. Bu arada zeytinyağı  sabunları ile sıva sabunlarımız var.”

‘AKADEMİK EĞİTİMDEN SONRA KALİTEYİ YAKALADIK’

Gece zeytinyağı pazarının ilk kurulduğu günden buyana pazarda stantları olduğunu söyleyen İnanç Erdoğan ise, pazara olan ilginin artmasından memnun olduklarını belirtti. 4 nesildir zeytinyağı üretimi yaptıklarını anlatan Erdoğan, “Zeytin ve zeytinyağı üzerinde akademik eğitim aldıktan sonra yüksek kalitede zeytinyağları ürettik. Burada yaz aylarında tanıtım stantlarında zeytinyağımızı tanıtmaya, buraya gelen yazlıkçılara anlatmaya başladık. 4 sene önce bu işe başladık. Amacımız burada farkındalık oluşturup Burhaniye zeytinyağının kalitesini, gelen yazlıkçılara misafirlerimize anlatmaktı. 4 sene sonra gördük ki yeni yeni firmalar açılmaya başladı. Farkındalık açısından bir başarıya ulaştığımızı algıladık. Bu da bize, Burhaniye’mize ve Burhaniye zeytinyağına katma değer kazandırmak üzere iyi bir yol aldığımızı gösterdi. Körfez zeytinyağının kalitesi bilinmektedir. Bu kaliteyi tüketicilere ulaştırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu