GündemEkonomi

Burhaniye’de Orta Ölçekli Sanayi Sitesi Kuruluyor

Burhaniye’de girişimcilerin önünü açmak için orta ölçekli sanayi sitesi kurmak amaçlı toplantı  düzenlendi.

 

Burhaniye Ticaret Odası (BTO)’nın öncülüğünde ilçede yapımı planlanan orta ölçekli sanayi sitesi için toplantı düzenlendi.

Ticaret Odası Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına ilgi büyük oldu.

BTO Başkanı Hüseyin Sarıbaş, “Burhaniye ekonomik hayatına katkı sunmak adına yapabileceğimiz en önemli adımlardan biri orta büyüklükte iş yerlerinin yapımına öncelik etmek olacaktır” dedi.

 

Daha sonra söz alan BTO Meclis Başkanı Mustafa Aysel de, “Bir süredir orta ölçekli sanayi sitesi yapımı ile ilgilenmekteyiz. Üyelerimizin talebi üzerine bunun öncülüğü yapıyoruz. Mevcut durumdaki iş yerlerinden daha büyük ölçekte işyeri, ihtiyaç olduğu kadar zorunluluk haline gelmiştir. Bu nedenle hem yer seçimi hem de teşvikler ile ilgili araştırmalarımızı yaptık. Bürokrasi ile ilgili ayrıntıları da değerlendirdik. Yer seçimi konusunda mevcut planladığımız yer dışında başka alternatiflerde bakıyoruz. Burada prensip olarak üyelerimizin talepleri ile hareket ettiğimizden bir kez daha yer, teşvikler ve imalat hakkında görüşleri almak ve bugüne kadar ki gelişmeleri aktarmak istedik. En önemli husus büyük iş yerlerinin üretimi ve istihdamı arttıracak olması, yeni iş imkanları da oluşturacak olmasıdır. Yöremiz insanına da yeni iş imkanı sağlanmış olacaktır” dedi.

 

Avukat Erman Pazarbaşı ise,”Araştırmalarımızı yaptık. Kooperatif tüzel kişiliği ile bu organizasyonu yönetmek hem teşvikler hem de hukuki sorumluluk anlamında en uygun yöntemdir. Arazi konusunda kamu arazileri, özel hukuk kişilerine ait arazilerden fiyat ve destekler anlamında avantajlı olmaktadır. Site harici yapılacak iş yerlerine nazaran, sanayi sitesi vasfındaki modelde de teşviklerde bulunmaktadır. Bürokratik olarak 16-17 kurumun da görüşü alınması gerekecektir. Önümüzde bürokratik bir süreç bulunmaktadır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından üyelerin sanayi sitesi yer ihtimalleri, iş yeri talebinin ciddiyeti, iş yeri büyüklükleri konularında görüşleri alındı, değerlendirmeler yapıldı. Yer tespiti ve izinler konusunda ön görüşmelerin tamamlanmasına müteakiben, öncelikle Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığının bilgilendirilmesine, sözlü onayın ardından kooperatif kurularak işlemlerin resmi olarak başlatılmasının uygun olacağı kararlaştırıldı. Özellikle, mevcut sanayi sitesinin devamındaki bölgede yapılmasının uygun olacağı değerlendirildi. Konut yapılaşmasının olmaması, tarım alanı olarak kullanılmaması ve şehir merkezine yakın olması yer seçiminde sanayi sitesinin devamında bir bölgenin yapılması uygun olacağı konusunda görüş birliğine varıldı.(İha)

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu