İlçe Haberleri

BURHANİYE’DE YALNIZ DEĞİLSİNİZ..

Görme engelli Hülya Kaya: “Akrabalar, komşular bir yere kadar; İyi ki varsın Burhaniye Belediyesi”

Burhaniye’de şeker hastası olan Hülya Kaya isimli vatandaş, hastalığın ileri seviyesi nedeniyle görme yetisini kaybederek görme engelli oldu. Burhaniye’de 87 yaşındaki hasta annesi ve 22 yaşındaki oğluyla birlikte yaşındaki 55 yaşındaki Hülya hanım, 6 aydır Burhaniye Belediyesi’nin desteğiyle ayakta durabildiğini belirterek Beledişye Başkanı Necdet Uysal ve ekibine teşekkür etti.

BURHANİYE BELEDİYESİ “YALNIZ DEĞİLSİNİZ” İLE HAYATA DOKUNUYOR

Burhaniye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği ve uzun süredir başarıyla sürdürdüğü ‘Yalnız Değilsiniz’ projesine bağlı sağlık ekipleriyle Hülya Kaya’nın yolu komşuları sayesinde kesişmiş. Bir gün oğlunun istediği patates kızartmasını yapamayacak duruma geldiğinde, komşularından yardım istemiş. Burhaniye Belediyesi’nin hizmetlerinden haberdar olan komşuları da Hülya Kaya için hemen belediyeye başvurmuş. O günden beri rutin ziyaret edilen ve ev temizliği yapılan Kaya, belediyenin hizmetlerinden çok memnun olduğunu söyledi.

Akraba, komşu bir yere kadar

Burhaniye Belediyesi sayesinde yalnız olmadığını ifade eden Hülya Kaya, şöyle konuştu;
“Burhaniye Belediyesi bizi yalnız bırakmıyor. İyi ki varlar. Eğer Belediye olmasaydı ben şu an çok sıkıntıda olurdum. Akrabalarım, komşularım bana bir yere kadar yardım edebilirdi. Belediyeden 6 aydır aldığımız yardımlar için Başkanımız Necdet Uysal’a çok çok teşekkür ederim. Görme kaybım birden olmadı, yavaş yavaş arttı. Evde yaşlı annem ve oğlum var. Eve bakamaz, bir iş yapamaz olmuştum. Belediyeden yemek, temizlik, kişisel bakım, odun ve erzak yardımı alıyoruz. Sağlık ekipleri dolaşıp, ihtiyaçlar için rutin ziyaret yapıyorlar. Belediyemize çok teşekkür ediyoruz, çok iyi çalışıyorlar. Her gün dua ediyorum. Annem her gün çorba içiyor örneğin. Kim yapıp da içerecek ona belediye olmasa?”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu