GündemEkonomiÖzel Haberler

BÜTÇE DOSTU ÜRÜNLER PAZARDA

Pazar Pazarında dalından toplanan taptaze sebze ve meyveler, tezgahta yerini aldı. Fiyatların marketlere oranla çok daha uygun olduğunu söyleyen Pazarcılar, güncel fiyatları MERHABA’ya değerlendirdiler.

Ürettikleri taptaze ürünleri Pazar tezgahında vatandaşlarla buluşturan üreticiler, güncel fiyatları MERHABA okurlarıyla paylaştılar. Mevsim şartları nedeniyle çok fazla ürün olmadığını söyleyen pazarcılar arasında dolar kurunun yükselmesinden yakınanlar olurken, bazı esnaflar da ‘’Çalışan kazanır. Çok şükür kazanıyoruz. Çünkü çalışıp, emek harcıyoruz’’ dediler.

Süleyman Coşkun: Ben 1980 yılından beri pazarcılık yapıyorum. İşimi severek yapıyorum. Bu dönemde biraz zorlandık. Hava şartları nedeniyle ürünler azdı. O yüzden fiyatlar yüksek. Ama ilerleyen zamanlarda fiyatların düşmesi bekleniyor. Mesela Ispanak tohumunun kilosu 80 lira. Ama ektiğimiz Ispanak çıkmadan çürüyor. Hava şartları bizi etkiledi. Kış ürünlerinin bollaşmasıyla birlikte fiyatlar da düşecektir. En uygun ürünler salatalık 3 liradan satılıyor. Marul 2 lira, Maydanoz, roka, dereotunun demeti 1 TL. Kudret Narının tanesi 3 TL.

Emine Bayrak: Ben 35 yıldır pazarcılık yapıyorum. Halalca’da oturuyorum. Pazarcıların çoğu Halalca’dan oluyor. Bereketli topraklarımız var. Ürünlerimizi yetiştirip Pazar tezgahında satıyoruz. Fiyatlar çok pahalı değil. Geçiş dönemi olduğu için fiyatlar yüksek gibi algılanıyor. Ispanak 5 lira, Salatalık ve kabak 5 TL. Roka, tere, maydanozun demeti 1 lira. Havucun kilosu ise 3 lira. Çok şükür satışlarımız iyi gidiyor. Artık marketler yerine vatandaşlarımız pazarları tercih ediyorlar.

Ceyda Şen: Ben pazarcılığa bu sene başladım. Henüz yeniyim ama çok güzel gidiyor. Kadın çalışmalı ve ev bütçesine katkıda bulunmalı. Bazen vatandaşlar gelip fiyatları yüksek buluyorlar. Ama baktığımızda yüksek değil. Emek veriyoruz. Ürünlerimizi ne zorluklarla yetiştiriyoruz. Gecemiz gündüzümüz oluyor. Ellerimiz nasır tutuyor. Ama sırf vatandaşlarımız en kaliteli sebze ve meyveye en uygun fiyatlarla ulaşsınlar diye yapıyoruz. Çok şükür. Çalışan her zaman kazanır. Ben Cumhurbaşkanımıza da teşekkür ediyorum. Devlet desteği arttı. Üreten devlet desteği alabiliyor.

İnci Turhan: Ben 30 yıldır pazarcılık yapıyorum. Bahçemde ürettiğim ürünlerimi getirip pazarda satışını yapıyorum. Ben hep söylerim çalışan insan kazanır. ‘’Kazanamıyorum, kötü durumdayım’’ diyenlere inanmıyorum. Emek vermek önemli. Ellerimiz nasır tutana kadar çalışıyoruz. Ürettikçe zenginleşiriz. Dolar yükselmiş bize ne? Biz yerli ürünlerimizi üretelim ithal etmeyelim yeter. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bizi destekliyorlar. Çalışana, üretene devlet desteği veriyorlar. Eskiden böyle değildi. Çok şükür halimize.

Nursevil Dündar: Ben işimi severek yapıyorum. 18 Aylık bebeğim var. Onun kırkı çıkmadan pazara gelmeye başladım. Bahçemizde yetiştirdiğimiz ürünleri satıyoruz. 6 Tane mısır 5 TL. Maydanozun demeti 1 TL. Fiyatlar iyi. Geçiş dönemini atlattıktan sonra fiyatlar daha da düşecektir. Kadınlar çalışsın, emek versinler. Merve Yılmaz

KUDRET NARI MUCİZESİ

Süleyman Coşkun, tanesi 3liradan satılan Kudret Narı’nın mucizelerini şöyle anlatıyor; ‘’ Kudret narı gırtlak ve meme kanseri başta olmak üzere birçok kanser türüne yakalanma riskini azaltırken bu hastalıktan muzdarip olanların da iyileşmesine yardımcı oluyor. İçinde bolca bulunan lutein ve likopenin antioksidan özellikleri sayesinde vücutta oluşmuş tümörlerin büyümesini engelliyor. Mide rahatsızlıklarına iyi geliyor ve mideyi rahatlatıyor. Aynı zamanda vücutta oluşmaya başlayan yara, yanık ve iltihapların tedavisinde destek oluyor. Kan şekerini dengede tutarak şeker hastalığı yaşayanlara destek oluyor. Karaciğerin düzenli çalışmasını sağlıyor.

PAZARDA FİYATLAR

-Marul 1 TL
-Ispanak 5 TL
-Muz 5 TL
-Mandalina 2TL
-Maydanoz- dereotu 1 TL
-Karnabahar 4 TL
-6 Tane Mısır 5 TL
-Havuç 3 TL
-Patlıcan 5 TL
-Yeşil Biber 7 TL

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu