GündemÖzel Haberler

Büyükşehir adayı Ok mu, yoksa Akın mı?

İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna, ‘‘Şu an İsmail Ok İYİ Parti’nin adayı değil. CHP ve İYİ Parti’nin adayı. Bu kesin ve net” derken,  CHP İl Başkanı Serkan Sarı ise  ‘‘Hiçbirşey net değil. Parti Meclisinde Büyükşehir ve ilçelerdeki ittifak ile ilgili konular görüşülecek’’ dedi. Merhaba’ya konuşan siyasetçilerin söylemleri kafaları karıştırdı.

 

“İsmail Ok, İyi Parti’nin adayı değil. CHP ve İYİ Parti’nin adayıdır”

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna MERHABA’ya yaptığı açıklamada Balıkesir’in 20 ilçesinde ittifak ile ilgili son durumun birkaç gün içinde belli olacağını söylerken konuyla ilgili Genel Merkez’de görüşmelerin yapıldığını belirtti. Tuna, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için ise ; ‘‘İsmail Ok sadece İYİ Parti’nin değil, CHP ve İYİ Parti’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayıdır’’ dedi.

“Şuan için kesin bir şey söylemek doğru olmaz. Yakından takipteyiz”

Tuna’nın açıklamalarını değerlendiren CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı ise Ankara’da temas ve görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Sarı,  ‘‘Şu an için kesin bir şey söylemek doğru olmaz. Biz de son durumu yakından takip ediyoruz. Henüz bir şey söylemek için çok erken.  Parti Meclisimizde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ve ilçelerdeki adaylıklarla ilgili görüşmeler yapılacak” dedi.

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, yılan hikayesine dönen Ahmet Akın’ın Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı sürecini MERHABA’ya değerlendirdi. Sarı, ‘‘Hiçbirşey net değil. Parti Meclisinde Büyükşehir ve ilçelerdeki ittifak ile ilgili konular görüşülecek’’ dedi.

31 Mart Yerel seçimlerine giden süreçte YSK tarafından seçim takvimi 1 Ocak itibariyle resmi olarak başlatıldı. CHP ve İYİ Parti İttifakı’nda kilit şehir olan Balıkesir’de de neler olacağı merakla bekleniyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘‘Balıkesir’de İYİ Parti kazanacak’’ demesinin ardından CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı’nın ‘‘Henüz net bir şey yok’’ şeklinde açıklama yapması gözleri bugün yapılacak olan Parti Meclisi Toplantısına çevirdi. CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı süreçle ilgili MERHABA’ya özel açıklamalarda bulundu.

‘‘20 İLÇEDE İTTİFAK GÖRÜŞÜLECEK’’

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve 20 ilçenin adaylık süreci ile ilgili Ankara’da temaslarda bulunduğunu söyleyen CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, ‘‘Şu anda Ankara’dayız. Yarın (bugün) Parti Meclisimiz olacak. Parti Meclisinde ilçelerimizin durumunu takip edeceğiz. Gerek ittifak yapılacak ilçeler gerekse aday çıkaracağımız ilçelerle ilgili son durum Parti Meclisinde netleşecek.  İlçelerdeki ittifak ile ilgili netleşmiş bir tablo yok. Bundan sonraki süreci de ona göre belirleyeceğiz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi için ise durum henüz net değil. Görüşmelerimiz ve temaslarımız sürüyor’’ dedi.

SARI ‘‘HENÜZ NETLEŞMEDİ’’

İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok’un yaptığı basın açıklamasında ‘CHP ile birlikte sahada olacağız. Onlar da bundan sonraki basın toplantılarında yanımızda yer alacaklar’ söylemlerine karşılık CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı şu ifadeleri kullandı; ‘‘Ankara’da temaslarımız görüşmeler üzerinden devam ediyor. Şu an için kesin bir şey söylemek doğru olmaz. Biz de son durumu yakından takip ediyoruz. Henüz bir şey söylemek için çok erken.  Parti Meclisimizde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ve ilçelerdeki adaylıklarla ilgili görüşmeler yapılacak. Bir sonucun çıkmasını bekliyoruz. En kötü ihtimal ile düğüm önümüzdeki parti meclisinde çözülecek’’ dedi.

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna MERHABA’ya yaptığı açıklamada Balıkesir’in 20 ilçesinde ittifak ile ilgili son durumun birkaç gün içinde belli olacağını söylerken konuyla ilgili Genel Merkez’de görüşmelerin yapıldığını belirtti. Tuna, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için ise ; ‘‘İsmail Ok sadece İYİ Parti’nin değil, CHP ve İYİ Parti’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayıdır’’ dedi.

‘‘GENEL MERKEZ KARAR VERECEK’’

Balıkesir’in 20 ilçesindeki ittifak sürecinin Genel Merkez nezdinde görüşüldüğünü söyleyen İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna, ‘‘Balıkesir’in 20 ilçesi ile ilgili görüşmeler Genel Merkezde görüşülüyor. Bir kaç gün içinde de son durum daha net şekilde ortaya konulacaktır. İYİ Parti ve CHP Balıkesir İl Başkanlıkları olarak herhangi bir görüşmemiz olmadı. CHP ve İYİ Parti Genel Merkezlerinde yapılacak ittifak ve adaylar görüşülüyor’’ şeklinde konuştu.

‘‘İSMAİL OK SADECE İYİ PARTİ’NİN ADAYI DEĞİL’’

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili süreci değerlendiren İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna, ‘‘Şu an İsmail Ok İYİ Parti’nin adayı değil. CHP ve İYİ Parti’nin adayı. Bu kesin ve net. Herhangi bir değişiklik söz konusu dahi olamaz’’ dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu