GündemEğitim

Çalışanların sorunları masaya yatırıldı!

Balıkesir Üniversitesi ile Türk Eğitim-Sen Üniversite temsilciliği tarafından üniversite bünyesinde görev yapan çalışanların durumları masaya yatırıldı. Yapılan görüşmede çalışanların görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Balıkesir Üniversitesi ile Türk Eğitim-Sen Üniversite temsilciliği arasında ‘Kurum İdari Kurulu’ toplantısı geçtiğimiz gün yapıldı.

Balıkesir Üniversitesi Rektörlük binasında yapılan Kurula İşveren Vekilleri olarak  Başkan Prof. Dr. İlter Kuş, İşveren vekilleri olarak Doç. Dr. Yusuf Aymankuy, Abdülkadir Keleş, Türk Eğitim-Sen BAÜN Temsilcisi Başkan Vekili Mustafa Öğe, Sendika Temsilcileri Salim Başaran, Mevlüt Alnıaçık ve Nevzat Açıl katıldı.

Türk Eğitim-Sen BAÜN Temsilcisi Mustafa Öğe, üniversitenin bünyesinde çalışmakta olan memurların isteklerini sendikal açıdan yapılabilecek konular hakkında kurulda görüş alışverişinde bulundu.

Öğe, “Sendika kamu görevlilerinin işyeri çalışma koşulları ve kanunların kamu görevlerine eşit uygulanması konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Bu sebeple Balıkesir Üniversitesi Kurum işveren vekilleri ile Türk Eğitim-Sen Balıkesir 1 Nolu Şube BAÜN temsilcileri arasında olaşan sendikamız tarafından çalışanların görüşü alınarak belirlenmiş konuları gündeme alarak üniversite yetkilileri ile üniversite çalışanlarının çeşitli sorun ve taleplerini görüştük”dedi.

Görevde yükselme konusunda da bilgi veren Türk Eğitim-Sen BAÜN Temsilcisi Mustafa Öğe, “Üniversite çalışanları tarafından bizlere iletilen görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı, Hizmet içi eğitim, 2. Öğretim fazla mesai uygulamaları, AÖF ve ÖSYM sınavlarında görev dağıtımları, idari personelin görev tanımlamaları, servis ve makam şoförlerinin durumları, İdari görevlere atamaların kurum içi ve liyakat esas alınarak yapılması, üniversite hastanesi randevu sistemi, sosyal tesis ve sosyal faaliyetler gibi üniversite çalışanlarının bizlere ilettikleri konuları Balıkesir Üniversitesi Kurum İşveren Vekillerine ilettik. Olumlu bir havada geçen görüşmede üniversite çalışanlarının çeşitli sorunlarını değerlendirdik” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu