GündemÇocukçaEğitim

CAMALTI SANATI HAYAT BULDU

Yunus Emre Ortaokulu öğrencileri, Resim öğretmenleri Sinem Güçlü önderliğinde oldukça başarılı işlere imza atıyorlar. Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlardan olan Camaltı Sanatı’nı yaşatan Sinem Güçlü ve öğrenciler bu sanata dair bilinmeyenleri anlattılar.
Dinkçiler Mahallesi’nde merkeze hem çok yakın hem de çok uzak bir okul. Özverili Okul Müdürü Ercan Kurter, birbirinden özverili öğretmenleri ve başarılı öğrencileri ile aile sıcaklığında bir okul Yunus Emre Ortaokul’u. Derslerin yanı sıra sportif ve kültürel faaliyetlere de önem veren öğrenciler, Resim Öğretmenleri Sinem Güçlü önderliğinde hazırladıkları Resim Atölyeleirnde zaman geçirmeyi çok seviyorlar. Pek çok yerde unutulmuş, Osmanlı sanatlarından olan Camaltı sanatını öğrenen öğrenciler, bu sanata dair bilinmeyenleri anlattılar.
Melike: Ben resim atölyesinde zaman geçirmeyi çok seviyorum. Sinem Öğretmenimiz ile orada çalışmalar yapmak çok eğlenceli. Resim yaparken ve arkadaşlarımla zaman geçirirken çok mutluyum. Biz camaltı sanatı yapmayı öğrendik. Çok sabır gerektiriyor. Önce modeli çizip sonra on renklendiriyoruz. Özel bir cam var. Onu kullanmamız gerekiyor. Aynı zamanda boyalarını da özenle yapmak gerekiyor.
Emre: Biz okulda çok güzel zaman geçiriyoruz. Benim en sevdiğim ders genellikle resim. Resim dersinde atölyede olmayı çok seviyorum. Atölyemize yaptığımız resimleri de astık. Orada birbirinden güzel resimler yapıp asıyoruz. Duvarlarda bizim yaptığımız tablolar var. Camaltı sanatını da öğrendik. Osmanlı sanatıymış. Günümüzde çok fazla yapılmıyor. Biz de bu konuda şanslıyız.
Esra: Ben resim derslerinde çok mutlu oluyorum. Sinem Öğretmenimiz bize doğru resim çizme tekniklerini öğretiyor. Camaltı sanatıyla ilgili bilmediklerimizi öğretiyor. Önce model çıkarıyoruz. Sonra onu boyama aşamalarından geçiyoruz. Ama çok sabır gerektiriyor. En ufak bir hata yaparsak bozulur. Onun için çok dikkatle çalışıyoruz.
Yasemin: Okulumuz çok güzel. Arkadaşlarımızla ve öğretmenlerimizle aile gibiyiz. Birlikte çok güzel zaman geçiriyoruz. Ama en çok resim atölyesinde resim yapmayı seviyorum. Birbirinden güzel resimler yapıyoruz. Daha sonra da onu duvarlarımıza asıyoruz. Ben burada okuduğum için çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu