GündemDünyadan HaberlerEğitimİlçe Haberleri

CAN VEREN PERVANELER

Yazar Hayati İnanç, Sındırgı’da düzenlenen programda “Can Veren Pervaneler” isimli söyleşide vatandaşlar ile bir araya geldi.

Balıkesir Valiliği, Sındırgı Kaymakamlığı ve Sındırgı Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte İnanç, hayranlık duyduğu divan edebiyatı şairlerini sıralarken Fatih Sultan Mehmet Han, Nabi ve Şeyh Galip Merhum’un yazdığı şiirlerden örnekler okudu.

Kırk yıla yakın bir zamandır Divan Edebiyatı ile ilgilendiğini söyleyen Hayati İnanç, şiir yazmak ve okumak üzerine anlatımlarda bulunarak, “Şiirde mana için ısrar etmek bülbülü eti için kesmeye benzer. Kalp manevi bir kuvvettir. Sevilmeden sevgi olmaz.” dedi.

İnanç, Şair Nabi’ye olan hayranlığını şu şekilde ifade etti: “Nabi, ayaklı bir üniversite gibiydi. Yanında kısa süre bile olsa bulunanlar Divan şiirinde söz sahibi kabul edilirdi. 304 yıl önce vefat etti. Ben de 35-40 yıldır Nabi’nin divanıyla ilgileniyorum. Nabi’nin eserlerini her okuduğumda, mutlaka bana ‘vay be‘ dedirtecek bir detayla karşılaşıyorum”. dedi. “Can Veren Pervaneler” isimli keyifli söyleşiye Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ile öğretmenler katıldı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu