Kamil AKYÜREK

CANBEY CHP’NİN RADARI GİBİ

Ak Parti Milletvekili Mustafa Canbey Balıkesir’de yaşanan gelişmeleri yakından takip etmekle birlikte, özellikle muhalif partilerden yapılan açıklamalara yaptığı anlık siyasi göndermeler ve cevaplarla öne çıkıyor. Canbey’in iletişim uzmanlığı, bu göndermeleri yaparken kullandığı dil ile sanatkarlığını da ortaya çıkarıyor.

FENOMEN OLMUŞ DURUMDA

Canbey, muhalefette yaşanan gelişmelerle ya da muhalefet tarafından yapılan açıklamalarla ilgili olarak iletişimci kimliği ve tecrübesini kullanarak zaman zaman mizahi bir dille, zaman zamanda sayısal verilerin yer aldığı resmi belgeler üzerinden sert dille, sosyal medya ve medya üzerinden yaptığı açıklamalarla, Balıkesir özelinde Ak Partili seçmen düzeyinde bir fenomen olmuş durumda.

MÜNAZARA TADINDA GÖNDERME

Bir arada yaşarken farklı fikirleri özümsemiş Anadolu insanını yansıtan Canbey, ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel düzeydeki aktörlerinin yaptıkları açıklamalara karşı yaptığı eleştirilerde, ötekileştirmeyen bir dil kullanarak kanaatimce tüm ülke siyasetinde ihtiyaç olan münazara tadında göndermeleri kullanıyor.

Kendi adıma bu tavrı siyasi anlamda oldukça değerli gördüğümü ifade etmek isterim. Zira ideoloji, demokraside günlük yaşam biçimini bireysel tercihlerle belirleyen bir etmen olmaktan çıkıp fanatizme dayalı hale dönüşünce, farklı düşüncelere bir dayatma aracına dönüşebiliyor. Bu tehdidi yakın tarihimizde toplumsal kırılmaların yaşandığı (70’li, 80’li 90’lı yıllarda ve 2000’li yıllarda yaşanan darbe, muhtıra, çatışma vs. gibi) üzücü birçok olayda da birlikte yaşayarak gördük zaten.

İşte bu nedenlerden ötürü Canbey’in CHP’nin radarı gibi davranması ve radarına takılanları bir münazara tadında eleştirerek gündeme taşımasını anlamlı buluyor, kullandığı dille militarist bir taraf duygusu yerine hizmet kalitesini öncelemesi ve bu bağlamda taraf çağrısında bulunmasını takdir ediyorum.

İster inanırsınız, İster inanmazsınız ama bu tavrı ile Mustafa Canbey sadece Ak Partili seçmen arasında değil farklı görüşe sahip çok ama çok sayıda seçmen arasında da hızla bir FENOMEN olma yolunda ilerliyor…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu