GündemEkonomi

ÇELİK ‘’İHRACATTA İSTEKLİ VE BİLGİLİ OLUN’’

GÜNMARSİFED Başkanı İsa Tamer Çelik, bölgedeki işletmelerin ihracat konusunda atılımlarını bilgili ve istekli bir şekilde yapması gerektiğini söyleyerek iş dünyasına önemli bir çağrıda bulundu.

GÜNMARSİFED Başkanı İsa Tamer Çelik: “Bölgemiz işletmelerini ihracat konusunda daha agresif, daha bilgili ve daha istekli olmaya davet ediyorum.”

 

GÜNMARSİFED Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Bölge İşletmelerinin ihracat pazarını ve total ihracat miktarını yükseltmek için çalışmalarını yaz aylarında da devam ettiriyor. GÜNMARSİFED, KOSGEB desteği ile bölge işletmelerinin ihracat artışına destek olmak maksadı ile 24 ay süre ile bir Tematik Proje yürütüyor. Proje çalışmaları içinde bulunduğumuz hafta Çanakkale’de devam ederken; 22 Temmuz haftasında Bandırma’da devam edecek. GÜNMARSİFED’in KOSGEB desteği ile yürütmekte olduğu “Güney Marmara İşletmeleri ve Girişimciliği Büyüyor” adlı proje başlangıcından bu yana proje kapsamındaki işletmelerin yeni Pazar bazında 1 milyon dolardan fazla ihracat artışına katkı sağladığı belirtildi.

ÇELİK ‘’EN ÖNEMLİ PROJEYİ YÜRÜTÜYORUZ’’

GÜNMARSİFED Başkanı İsa Tamer Çelik: “ Bölge ihracatını arttırmak adına, işletmelerimizi ihracat konusunda eğitmek adına bölgedeki en kapsamlı projeyi yürütüyoruz. Bir şekilde Güney Marmara İşletmelerine dokunuyor, onlara fayda sağlıyoruz. İşletmelerimizin ihracat eğitimi ile bölge ihracatını arttırmanın yolunu arıyoruz. Bu kapsamda her gün yollardayız. Bu hafta bu faaliyeti Çan’da yürütüyoruz, önümüzdeki hafta Bandırma’dayız. Öncesi çalışmalarımız Biga’da idi. Bölgemiz işletmelerini ihracat konusunda daha agresif, daha bilgili ve daha istekli olmaya davet ediyorum.” dedi.

ÜCRETSİZ İHRACAT DANIŞMANLIĞI

GÜNMARSİFED tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ‘’Proje kapsamında; Balıkesir, Çanakkale, Bandırma, Biga merkezli işletmelere ücretsiz ihracat danışmanlığı verilmektedir. GÜNMARSİFED ve KOSGEB in finanse ettiği çalışmalarda işletmelere ihracat konusunda çalışan personeline birebir işyerlerinde uygulamalı ve destekli danışmanlık verilmektedir. Ziyaretler de öncelikle işletmenin ihtiyacı ve eksiklikleri belirlenmekte, bunlar üzerinde eğitim ve danışmanlık verilmekte, Pazar araştırması, ihracat operasyonu gibi konularda uygulamalar gerçekleştirilmektedir.

Çalışmalar içinde bulunduğumuz haftada ÇASİAD Çanakkale Sanayici ve İş İnsanları Derneği bünyesinde devam etmiştir’’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu